Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησανσυνολικά 6 μέλη αυτής, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 156,3– γραμμάριακοκαΐνης, 23.785– ευρώ, -549- φυσίγγια και 6 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση υπολογίζεται ότι ανέρχεται στις40.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδική, συστηματική και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνηςστην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (07-032023) σε περιοχές της Καρδίτσας και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά6– άτομα, από τα οποία 4 ημεδαποί άνδρες, -1- αλλοδαπός άνδρας και -1- ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, γιαεγκληματική οργάνωση/ομάδα, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -11- ημεδαποί άνδρες, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ως παραλήπτες χρήστες,ενώ ο ένας εξ αυτών είχε πουλήσει κοκαΐνη σε ένα από τα μέλη.  

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της, τουλάχιστον από αρχές Δεκεμβρίου του 2022, έχοντας διακριτούς ρόλους, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας.

Αναλυτικότερα, το ηγετικό μέλος, με άμεσους βοηθούς του δύο συγγενικά του πρόσωπα, άνδρα και γυναίκα, προμήθευαν με ποσότητες κοκαΐνης τους άλλους δύο ημεδαπούς άνδρες, περιφερειακά μέλη, οι οποίοι, με τη σειρά τους, ως μεσάζοντες, τις μεταπωλούσαν.  

Όπως διακριβώθηκε, το ηγετικό μέλος και το ένα συγγενικό του πρόσωπο, ήτοι ο άνδρας, προμηθεύονταντην κοκαΐνη από τον αλλοδαπό, τον οποίο συναντούσαν σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Κύριο ρόλο στην φύλαξη της κοκαΐνης, το διαχωρισμό της, τη ζύγισή της και την κατασκευή των δόσεων σε φιξάκια,ώστε να είναι άμεσα έτοιμα προς πώληση, είχε η γυναίκα-δράστιδα.

Ως προς το χρονικό των συλλήψεων, χθες (07-03-2022) το πρωί στα διόδια στους Σοφάδες Καρδίτσας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας ακινητοποίησαν το ηγετικό μέλος και το συγγενικό του πρόσωπο (άνδρα), κατά την επιστροφή τους από την περιοχή της Φθιώτιδας όπου είχαν συναντηθεί με τον αλλοδαπό.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα γάντι μίας χρήσης με ποσότητα κοκαΐνης, βάρους -98,6- γραμμαρίων, το οποίο προμηθεύτηκαν νωρίτερα από τον αλλοδαπό, καθώς και το χρηματικό ποσό των -2.075- ευρώ.

Παράλληλα, στις Αφίδνες Αττικής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό κατά την επιστροφή του, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3- ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη,συνολικού βάρους -1,5- γραμμαρίων, ήτοι -0,5- γραμμαρίων η καθεμιά,
το χρηματικό ποσό των -5.500- ευρώ &
-6- δολάρια Η.Π.Α.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην Καρδίτσα και τα άλλα -3- μέλη.

Σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων μελών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Καρδίτσας και σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν, επιπρόσθετα, και κατασχέθηκαν συνολικά:

-31- ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους -24,8- γραμμαρίων, ήτοι -0,8- γραμμαρίων η καθεμιά,
επιπλέον ποσότητες κοκαΐνης σε -4- νάιλον συσκευασίες, συνολικού βάρους -31,4- γραμμαρίων,
-1- ζυγαριά,
το χρηματικό ποσό των -16.210- ευρώ,
-3- κυνηγετικά όπλα,
-5- γεμιστήρες &
549– φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Κατασχέθηκαν, ακόμη, 10– κινητά τηλέφωνα και -6- οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Αναφορικά με το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στις 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *