ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σήμερα 15 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο Δήμο Μετεώρων από την Ειδική Ιατρό Εργασίας του Δήμου μας κ. Μαρία Κόκουβα  για τον αγώνα κατά των ανδρικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκίνος των όρχεων, θέματα ψυχικής υγείας αλλά και την πρόληψη αυτοκτονιών.

Κάθε Νοέμβριο δεκάδες χιλιάδες άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο συμμετέχουν στο κίνημα Movember αφήνοντας μουστάκι, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον ανδρικό πληθυσμό. Η λέξη MOVEMBER προέρχεται από τον συνδυασμό του «Mo», moustache (μουστάκι) και του Νοεμβρίου (November).

Η ιδέα, που εξελίχθηκε σε κίνημα, με στόχο να κινητοποιήσει τους άνδρες να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους κάθε χρόνο και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, γεννήθηκε το 2003 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ο Δήμος Μετεώρων στηρίζει την μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας προτρέποντας παράλληλα τον ανδρικό πληθυσμό να προγραμματίσει τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία του.

Σπάμε τα ταμπού
Μιλάμε ανοιχτά
Βάζουμε την πρόληψη στη ζωή μας

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *