Ενημέρωσε η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων για τον θεσμό του οικογενειακού ιατρού

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα οικογενειακού ιατρού, διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία παλαιού δεσποτικού μια ενημερωτική δράση από την 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού και τη λειτουργία της δομής.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν στην δράση τα στελέχη της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων η  ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, κ. Νταλαρίζου Κωνσταντία και ο Παπαγεωργίου Απόστολος, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού.

«Οικογενειακοί Γιατροί, πάντα εκεί να σε φροντίζουν»

H Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού (World Family Doctor Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 1️⃣9️⃣ Μαΐου & αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να αναδειχθεί ο κεντρικός ρόλος των Οικογενειακών Ιατρών στην παροχή προσωπικής, ολοκληρωμένης & συνεχούς φροντίδας υγείας για όλους, καθώς & η συμβολή των Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης μια ευκαιρία να εορταστεί η πρόοδος που σημειώνεται στην Οικογενειακή Ιατρική & την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παγκοσμίως.
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το θέμα για τον φετινό εορτασμό «Οικογενειακοί Γιατροί, πάντα εκεί να σε φροντίζουν»

🟢Οι 3 Πυλώνες της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογενειακού Ιατρού για το 2022:

✅ΠΑΝΤΑ
Οι Οικογενειακοί Γιατροί είναι παρόντες ανά πάσα στιγμή & η συνέχεια είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό του έργου τους. Παρέχουν συνεχώς φροντίδα σε όλα τα στάδια της ζωής των ασθενών & σε όλες τις μεγάλες & μικρές στιγμές. Η συνέχεια είναι επίσης παρούσα στη φροντίδα μέσω της συνεχιζόμενης παρακολούθησης των ασθενών, όπου η συνεργασία με άλλα επίπεδα φροντίδας & επαγγελματίες υγείας είναι κρίσιμη. Τέλος, η συνέχεια αντιπροσωπεύει τη συνεχή προετοιμασία & ανάπτυξη δεξιοτήτων, την αδιάλειπτη έρευνα & την ικανότητα προσαρμογής & οικοδόμησης ανθεκτικότητας στις αλλαγές, στις τεχνολογίες, στις μεθοδολογίες & τις εκπαιδευτικές στρατηγικές.

✅ΕΚΕΙ
Οι Οικογενειακοί Γιατροί & οι επαγγελματίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι εκεί, όπου & όποτε χρειαστεί. Πάντα στην πρώτη γραμμή – σε πόλεμο, κρίσεις υγείας & καιρό ειρήνης. Αποτελούν μέρος των κοινοτήτων με τις οποίες συνεργάζονται, προσεγγίζουν ενεργητικά & συνδέονται με τα μέλη της κοινότητας, μοιράζονται με αυτά τις βασικές τους αξίες & δημιουργούν μοναδικές σχέσεις με τους ασθενείς τους χτίζοντας δεσμούς εμπιστοσύνης.

✅ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Η παροχή προσβάσιμης, ισότιμης, βιώσιμης, υψηλής ποιότητας φροντίδας είναι ο λόγος ύπαρξης των Οικογενειακών Γιατρών. Το να είσαι Οικογενειακός Γιατρός είναι ταυτόχρονα προνόμιο & ευθύνη, φροντίζοντας πάντα τους ανθρώπους & παρέχοντας ό,τι είναι απαραίτητο για την ευημερία & την προστασία τους, προσδιορίζοντας τις ανάγκες των ασθενών για την εξασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος στην υγεία.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *