Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μελιβοίας

με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

Εκσυγχρονίζονται οι κτιριακές υποδομές του Δημοτικού Σχολείου Μελιβοίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο  Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου της Ενεργειακής Αναβάθμισης του σχολείου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 365.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς.

«Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση είναι έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  « Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, το κτίριο του  Δημοτικού σχολείου της Μελιβοίας αποκτά σύγχρονες υποδομές σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καλύτερες συνθήκες λειτουργία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων  που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας  βελτιώνει την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων και έχει  επιλεγεί στα 200 καλύτερα Green Deal  έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

Τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη.

Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτιρίου.

Εγκατάσταση συστοιχίας λεβήτων πετρελαίου συμπύκνωσης καυσαερίων τεχνολογίας inverter με αντιστάθμιση.

Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργειακό συμψηφισμό.

Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Από την λειτουργία της πράξης αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *