Ενδοσχολική Επιμόρφωση στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων: Digital Portfolio Μαθητή

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Digital Portfolio Μαθητή». Εισηγήτρια της επιμόρφωσης ήταν η κ. Σούλα Νικολέττα, ΠΕ86-Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού σχολείου η αξιοποίηση του Ψηφιακού Φακέλου Μαθητή είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς ικανοποιεί τις ανάγκες για την ενημέρωση της προόδου των μαθητών ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, Εκπαιδευτικών, Μαθητών και Γονέων/Κηδεμόνων. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ηδυνατότητα πρόσβασης σε αυτό από κινητές συσκευές οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Παρουσιάστηκαν διάφορα εύχρηστα ψηφιακά εργαλεία που διατίθενται για το σκοπό αυτό και έγινε εκτενέστερη αναφορά στο Seesaw(web.seesaw.me) και google sites (sites.google.com).

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του e-portfolio, τρόποι ενσωμάτωσής του στην εκπαιδευτική διαδικασία και τα οφέλη που αποκομίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή. Οι επιμορφούμενοι μάλιστα, πρότειναν συγκεκριμένους τρόπους για την υλοποίηση, εφαρμογή και ενσωμάτωση του στην εκπαιδευτική διαδικασία, αξιοποιώντας και τη δυνατότητα συνεργασίας εκπαιδευτικών που ανήκουν στην ίδια ειδικότητα ή ομάδα ειδικοτήτων.

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *