Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ τάξης του 4ου Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», στη Βουλή των Ελλήνων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη  επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Α΄τάξης του 4ου Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» στη Βουλή των Ελλήνων στις 21 και 22 Νοεμβρίου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, Μπούρλια Ανδρέα, Ζήση Στεργιανής, Θεοχάρη Δημήτριου, Καλούσιου Ιωάννη και Παπαδημητρίου Αθανάσιου.  

Με την άφιξή τους στην Αθήνα οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στους χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου ξεναγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς, Ζήση Στεργιανή και Παπαδημητρίου Αθανάσιο. Είχαν έτσι την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ανυπέρβλητα έργα τέχνης από την προϊστορική έως και τη ρωμαϊκή εποχή, να μάθουν την ιστορία τους και να γίνουν κοινωνοί της πολιτιστικής αξίας τους.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τη Βουλή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτηρίου από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας των συνεδριάσεων και ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία του κοινοβουλίου, την ιστορία του καθώς και τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και  τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος. Επιπλέον, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν την έκθεση ιστορικών εγγράφων, κειμηλίων και ντοκουμέντων που είναι αφιερωμένη στα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση.