Εκδρομή στην Κόνιτσα από τον Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων

Παρουσιάζει μια συνεχή δραστηριότητα

Από την ίδρυσή του το 1980, γύρω

από τα μορφωτικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκδρομές τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό όπως στη Γαλία-Ιταλία-Ουγγαρία- Αυστρία-Βουλγαρία κ.α.

Τα τελευταία χρόνια αποφασίσαμε να γνωρίσουμε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Κλείνοντας τις δράσεις του Συλλόγου για το καλοκαίρι με μια μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Μοναστήρι’’Παναγία Μολυβδοσκέπαστη-Κόνιτσα-Ανθοχώρι Ιωαννίνων στις 18-Ιουνίου 2023.

Με μια ευχάριστη παρέα 50 ατόμων πρωϊ της Κυριακής αρχίσαμε το ταξίδι μας για τον προορισμό μας.Η στάση, για τον πρωϊνό καφέ μας έγινε έξω από τα Γιάννενα.

Αφού ξεκουραστήκαμε πήραμε το δρόμο  για το Μοναστήρι

‘’Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης που βρίσκεται δίπλα στα Αλβανικά σύνορα,απέχει 400 μ.Είναι ανδρικό μοναστήρι.Η ξενάγηση έγινε από έναν μοναχό για την ιστορία της Μονής,ήταν πολύ ενημερωτική.

Λέγεται Μολυβδοσκέπαστη γιατί η στέγη του Καθολικού ήταν σκεπασμένη με φύλλα μολύβδου.Η Μονή ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Κων/νο Δ ΄Πωγωνάτο.

Αφού περιγηθήκαμε σε όλη τη Μονή προσκυνήσαμε με ευλάβεια φάγαμε το φρέσκο λουκουμάκι των μοναχών, πήραμε το δρόμο για την Κόνιτσα σε υψόμετρο 600 μ.

Την Κόνιτσα αγκαλιάζουν τρια ποτάμιαο Αώος, ο Βοϊδομάτης και ο Σαραντάπορος.

Έχει παράδοση και παραγωγή τσίπουρου με παραδοσιακό τρόπο.Στην Κόνιτσα επισκεφθήκαμε το σπίτι του Αγίου Παϊσίου.Γευτήκαμε το Μεσημεριανό μας φαγητό και πήραμε το δρόμο για το Ανθοχώρι Ιωαννίνων.Έχει υψόμετρο 1100 μ.

Πολλά νερά τρεχούμενα και πέτρινα σπίτια. Αφού απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ μας,την ωραία θέα, το πράσινο,αναπνεύσαμε καθαρό  οξυγόνο ακούγοντας το βοϊτό των τρεχούμενων νερών.

Οι Αργιθεάτισσες η Τασούλα, η Έλλη, η Παναγιώτα, η Κατερίνα

η Νικολέτα ,η Ρίκα, η Λένα κατά τη διάρκεια της εκδρομής δεν σταμάτησαν να μοιράζουν λογιών -λογιών πίτες, γλυκά και τελευταία λουκουμάκι και ουζάκι προσφορά του Συλλόγου.

Οι εκδρομείς φορτωμένοι με πλούσιες εντυπώσεις πήραμε το δρόμο της επιστροφής,ήταν μια πετυχημένη εκδρομή, χάρις στην προσπάθεια του Δ.Σ ΤΟΥ Συλλόγου για την άψογη διοργάνωσή της.

Στην επιτυχία της εκδρομής συνέβαλε η καλή οδήγηση του εξαίρετου οδηγού Κώστα Κούρεντα,η αθρόα προσελεύση των μελών kai φίλων,ο τοπικός τύπος και τα seite που ενημερώνουν τα μέλη μας για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου τους ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, λυπήθηκε που δεν μπόρεσε να πάρει ακόμη 10 άτομα που ήταν σε αναμονή.

Μαζι μας ήταν και ο π.Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κωτής και το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Χρύσα Κωνσταντέλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ενωμένο δυνατό η Γεωργία Σβεντζούρη,η Παναγιώτα Κωτή, ο Βασίλης Μαναός η Ρούλα Ζαρούλα, ο Χάρης Σιαματάς, η Ντίνα Αθανασίου στέλνουν σε όλα τα μέλη και τους φίλους  του Συλλόγου τις θερμές ευχές για ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  και

Ραντεβού στη Μεγαλειώδη εκδήλωση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

                                        Έλλη Τσιρογιάννη

                          Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *