ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 4ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ”

Την Πέμπτη, 23-11-2023, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση δύο διδακτικών ωρών στο αμφιθέατρο του 4ου πειραματικού λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξης. Κύριος ομιλητής της δράσης ήταν ο κ. Γεώργιος Καραλής, Φιλόλογος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης  στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και στηΣυμβουλευτική, ο οποίος συνεργάζεται με κοινωνικούς εταίρους και ιδιωτικούς φορείς σε προγράμματα κατάρτισης ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Επαγγελματικού Προσανατολισμού, τον οποίο προλόγισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Ευθύμιος Κουφογιάννης τονίζοντας τη σημασία του θέματος τηςεκδήλωσης για τους/τις μαθητές/τριες που είναιυποψήφιοι/ες φοιτητές/τριες.

Ο κ. Καραλής αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για μια επιτυχή επαγγελματική πορεία, όπως η εκπαιδευτική και επαγγελματική γνώση, η αυτογνωσία και η ευέλικτη προσαρμογή στις επαγγελματικές προκλήσεις αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της ενημέρωσης, η οποία εξελίχθηκε σε μία διαδραστική εμπειρία  σχετικά με τον βαθμό γνώσης της σχολής και των προοπτικών της που οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να επιλέξουν. Σε αυτό το πλαίσιο αναδείχτηκε η σημασία της αναζήτησης εκπαιδευτικών πληροφοριών για την επιθυμητή σχολή, και ταυτόχρονα τονίστηκαν οι δεξιότητες στη συνεχή διαχείριση της σταδιοδρομίας, όπως το ενδιαφέρον, ο έλεγχος, η περιέργεια, η αυτοπεποίθηση. Οι δεξιότητες αυτές είναι και το όχημα για μια σταδιοδρομία χωρίς όρια, την οποία αναζητεί ένα άτομο μόνιμα πρόθυμο και έτοιμο να προσφέρει και να δημιουργήσει σε ένα νέο επαγγελματικό περιβάλλον.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ομίλου “Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού”, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, ΠΕ 80, σε συνεργασία με τις Συμβούλους σχολικής ζωής του σχολείου κ.κ. Λουίζα Πουλιάνα, ΠΕ 06 και Στεργιανή Ζήση, ΠΕ 02.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *