ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς ( World Restart a Heart Day), η οποία έχει ορισθεί από το 2012 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με γνώμονα το μήνυμα « όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή»,o Δήμος Μετεώρων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε..Π.Φ.) και με τη συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας όπως και των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας, θα πραγματοποιήσει  εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να σταλεί το μήνυμα ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης στην πρακτική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή καθώς και στην αύξηση του αριθμού των ατόμων που εκπαιδεύονται στην ΚΑΡΠΑ. Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές  θα ενημερώσουν και και θα παρουσιάσουν εθελοντικά τις δεξιότητες της ορθής χρήσης του Απινιδωτή με ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό ενώ θα διανεμηθούν φυλλάδια και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Η ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα συνιστά απόλυτη προτεραιότητα για τον Δήμο μας.  Η εκδήλωσηδίνει το μήνυμα  για την συνέχιση αναλόγων δράσεων. Φανταστείτε πόσο θα αυξανόταν η πιθανότητα επιβίωσης συνανθρώπων μας αν όλοι μας γνωρίζαμε τι πρέπει να κάνουμε τη στιγμή που χρειάζονται την βοήθεια μας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *