Εκδήλωση για την μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

 

Την Παρασκευή 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων εκδήλωση για τη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας από το κίνημα των Νεότουρκων στο διάστημα 1914-1923.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και με την υποστήριξη του συλλόγου διδασκόντων, προσκεκλημένη ήταν η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Εκ μέρους του συλλόγου μας, χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτα ΤοπαλίδουΚυριαζίδου, ενώ το μέλος του ΔΣ κ. Μαρία Ηλιάδου μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του Πόντου και αναφέρθηκε πιο εκτεταμένα στη Γενοκτονία που υπέστη ο Ελληνισμός από το κίνημα των Νεοτούρκων, ξεκινώντας από την περιοχή του Πόντου και καταλήγοντας στην Μικρασιατική Καταστροφή το 1922.

Εν συνεχεία, ο κ. Αλέξης Στεφανίδης, μέλος του ΔΣ μας, έπαιξε με τη λύρα του και τραγούδησε παραδοσιακά ποντιακά άσματα ξεσηκώνοντας τους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να μπούνε στον κύκλο και να χορέψουν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 3 μαθητές ήταν ντυμένοι με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την πρόσκληση και τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία.

 

Εκ μέρους του ΔΣ

   Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας

      Κοσμάς Αποστολίδης                                  ΝόπηΠαπαδοπούλου

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *