Εκδήλωση για τα σεξουαλικά νοσήματα στο Μουσικό σχολείο Τρικάλων

Την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών του σχετικά με τις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, Πρόληψη HIV/Ηπατίτιδες και Αντισύλληψη στην εφηβεία. Την ιδέα και οργάνωση της εκδήλωσης σχεδίασε η παιδαγωγική ομάδα εκπαιδευτικών του άξονα Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση”, εστιάζοντας στη διερεύνηση της παιδαγωγικής και μαθησιακής διαδικασίας και την ανάπτυξη πολύπλευρων δεξιοτήτων των μαθητών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου.


Η ενημέρωση των μαθητών για τα ως άνω θέματα, από αρμόδιους και εξειδικευμένους επιστήμονες είναι επιτακτική και μεγάλης σημασίας, καθώς είναι κρίσιμα στην περίοδο της εφηβείας, αλλά επίσης αφορούν την υγεία του ανθρώπου γενικότερα.
Η συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με τις αρμόδιες νοσηλεύτριες του Γραφείου Ελέγχου & Πρόληψης Λοιμώξεων του Γ.Ν. Τρικάλων, κ. Καταφυγιώτη Βασιλική και κ. ΚατσήΧριστίνα, ήταν άψογη. Στο διήμερο της ενημέρωσης, οι εν λόγω νοσηλεύτριες παρουσίασαν εκπαιδευτικό υλικό που προέρχεται από το Υπουργείο Υγείας, και με σαφήνεια, αμεσότητα και παραστατικότητα το κοινώνησαν στους μαθητές μας, οι οποίοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και στο τέλος υπέβαλαν ουσιαστικές ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν και έγιναν αφορμή για έναν γόνιμο και κατατοπιστικό διάλογο.
Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τις κ.Καταφυγιώτη Β. και Κατσή Χρ. για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους. Επιτυχημένες εκδηλώσεις σαν αυτή, κρίνοντας από τον ζήλο των μαθητών που παρακολούθησαν, αποδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι για την έγκυρη ενημέρωσή τους και τη διεύρυνση των γνώσεών τους πάνω σε καίρια και ουσιαστικά θέματα της ηλικίας τους.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *