ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ Ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. «αποχαιρετά» τον Αργ. Πετρονώτη

Πλήρης ημερών, αφού συμπλήρωσε 99 χρόνια ζωής, ο Αργύρης Πετρονώτης εγκατέλειψε τον γήινο κόσμο μετοικώντας «εις τας νήσους των μακάρων». Υπήρξε ακάματος ερευνητής και αναζητητής της επιστημονικής και ιστορικής αλήθειας.

Ο Αργύρης Πετρονώτης γεννημένος το 1924 στην Τρίπολη, αποφοίτησε από το Ε.Μ.Π. ως αρχιτέκτονας – μηχανικός, από την Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ ως ιστορικός-αρχαιολόγος και από το Πολυτεχνείο του Μονάχου ως διδάκτωρ μηχανικός. Λόγω της ειδικότητας του εργάστηκε σε ανασκαφές και δίδαξε Ιστορία Αρχιτεκτονικής ως αναπλ. καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. και παράλληλα Αρχιτεκτονική Μορφολογία, αμισθί, στην εκεί Σχολή Καλών Τεχνών.Έλαβε μέρος με ανακοινώσεις του σε τοπικά, εθνικά και διεθνή Συνέδρια.

Ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. έχει την τιμή να τον έχει εγγεγραμμένο εισηγητή σε κάποια από τα Συμπόσια Τρικαλινών Σπουδών που διοργανώνει ανά τριετία και να φιλοξενεί τόσο τις εισηγήσεις του όσο και εργασίες του στο ετήσιο επιστημονικό περιοδικό «Τρικαλινά» που εκδίδει ανελλιπώς από το 1981. Θέματα των εργασιών του, σχετιζόμενα με την περιοχή των Τρικάλων, αναφέρονται στον καππαδόκη αρχιτέκτονα Κοτζά Σινάν, στον ημιτελή σιδηρόδρομο Καλαμπάκας – Γρεβενών – Βέροιας κ.α.

Ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. αναγνωρίζοντας την ερευνητική δράση του εκλιπόντος αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στους οικείους του.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *