Εισαγωγή μαθητών/τριών στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων για το σχολικό έτος 2023-24

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία, σας ενημερώνουμε ότι ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα αιτήσεων είναι ο παρακάτω:

Αιτήσεις μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στη διαδρομή:

Αρχική / Εκπαίδευση / Εγγραφή σε σχολείο / Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία

(https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es )

Ο σύνδεσμος έχει αναρτηθεί τόσο στον ιστότοπο του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων (http://7gym-trikal.tri.sch.gr/) όσο και στον ιστότοπο της Δ.Ε.Π.Π.Σ. (https://depps.minedu.gov.gr/ ) στην διαδρομή αρχικό μενού  ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ Π. ΚΑΙ ΠΕΙΣ  -ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από

την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00

Επίσης, αναρτημένα στην πλατφόρμα στο ποστ https://depps.minedu.gov.gr/?p=11639 είναι: ο σύνδεσμος, η Υπουργική Απόφαση Εισαγωγής, η απόφαση ΔΕΠΠΣ με τον Αριθμό Εισακτέων ανά σχολείο, τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν. Σύντομα θα αναρτηθούν οι οδηγίες υποβολής αίτησης, και η ενότητα Συχνές Ερωτήσεις (που θα ανανεώνεται τακτικά

Οι γονείς/κηδεμόνες δικαιούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για ένα (1) μόνο Πειραματικό Σχολείο. Με την ίδια αίτηση δύνανται να αιτηθούν την εισαγωγή των μαθητών και σε δύο (2) Πρότυπα Σχολεία και σε ένα (1) Εκκλησιαστικό Σχολείο δηλώνοντας τη σειρά προτίμησης αντιστοίχως.

Η συμμετοχή στην κλήρωση για την εισαγωγή σε ΠΕΙ.Σ. δεν επηρεάζεται από τον τόπο διαμονής του μαθητή.

Επισημαίνεται ότι το 7ο Γυμνάσιο χαρακτηρίστηκε ως Πειραματικό Γυμνάσιο με την Αρ. Πρωτ.:51614/Δ6/11-5-2021 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ) στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών και μεθόδων μέσω:

της πιλοτικής εφαρμογής νέου εκπαιδευτικού υλικού και διδακτικών εργαλείων
της ανάπτυξης ερευνητικών δράσεων
της υποστήριξης του πειραματισμού
της συνεργασίας με Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.

Στα ΠΕΙ.Σ., ο μαθητής βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς προάγεται η καινοτομία, η συνεργατική, βιωματική μάθηση και η δημιουργική ενασχόληση των μαθητών με τα γνωστικά αντικείμενα. Ταυτόχρονα, καλλιεργείται η αυτενέργεια, η υπευθυνότητα, η δημιουργικότητα και η κριτική τους σκέψη.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών είναι ίδιο με αυτό των υπόλοιπων σχολείων της δημόσιας εκπαίδευσης, δηλαδή, οι μαθητές/τριεςπαρακολουθούν τα ίδια μαθήματα με τους μαθητές που φοιτούν στα άλλα σχολεία. Μετά τη λήξη του κανονικού ημερήσιου προγράμματος, όσοι/ες επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν σε Ομίλους αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας σκοπός των οποίων είναι η αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε ποικίλους γνωστικούς τομείς (Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Γλώσσα, Λογοτεχνία, Ξένες Γλώσσες, Θέατρο, Κινηματογράφος, αθλητισμός κ.ά.).

Η μεταφορά των μαθητών στο σχολείο γίνεται με λεωφορείο.

Για να δείτε τις δράσεις και τις συνεργασίες μας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου πατώντας εδώ .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο, δείτε τα σχετικά ΦΕΚ πατώντας εδώ και εδώ .

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *