«Ειρήνης έργα» η πρώτη ποιητική συλλογή της Ειρήνης Ντάλα

Το βιβλίο «Ειρήνης έργα» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της Ειρήνης Ντάλα. Η ποίησή της εστιάζει σε θέματα διαχρονικά και επίκαιρα, χαρακτηρίζεται από την απλότητα των νοημάτων, με πολλές εικόνες που σε ταξιδεύουν και στίχο ελεύθερο αλλά και ομοιοκατάληκτο. Ευχή της είναι να αποκτήσει μέσα από το έργο της έστω κι έναν καινούργιο θαυμαστή της ποίησης, μεταφέροντας την αγάπη της για αυτήν ακόμη και σε εκείνους που φοβούνται την επαφή μαζί της και τη χαρακτηρίζουν δυσνόητη ή αντικείμενο για τους λίγους.

Η ενασχόλησή της Ειρήνης Ντάλα με τη συγγραφή ξεκίνησε από την εφηβική ηλικία και συνεχίζεται αμείωτη ως σήμερα. Μεγάλη της αγάπη η φιλοσοφία, η λογοτεχνία και το θέατρο.

Βραβεύτηκε με το 1ο Πανθεσσαλικό Βραβείο στους Μαθητικούς Αγώνες Θεάτρου του Υπουργείου Παιδείας και με το 2ο Πανελλήνιο βραβείο αντίστοιχα.

Πολύτιμος συνοδοιπόρος στο πρώτο της εγχείρημα «Ειρήνης Έργα» από τις εκδόσεις Γραφή, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Κοθράς, που απέδωσε με εικόνες το όραμά της και έδωσε σάρκα με τα σκίτσα του στις δημιουργίες της.

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ειρήνη  Ντάλα γεννήθηκε το 1984 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Το 2006 αποφοίτησε με διακρίσεις από τη σχολή Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση στη Φιλοσοφία. Από την ίδια χρονιά δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης ως καθηγήτρια φιλόλογος και τα τελευταία 10 χρόνια ως φροντιστής της Μέσης Εκπαίδευσης. Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο για κοινωνικά θέματα και ιδιαίτερα για ζητήματα που αφορούν το γυναικείο φύλο.

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *