Εθελοντική προσφορά στη γειτονιά, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

«Σέβομαι τον χώρο μου – καθαρίζω τη γειτονιά μου». Με αυτό το σύνθημα ως πρακτική, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» υλοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου 2022, δράση εθελοντικού καθαρισμού της γειτονιάς στην οποία βρίσκεται το σχολείο.

Στις όχθες του Ληθαίου ποταμού, στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βουβής, την πλατεία Φιλίας των Λαών και το Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών έδειξαν τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και της κοινωνικής προσφοράς.
Αυτή τη συλλογικότητα ανέδειξε και η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη, συγχαίροντας τους συντελεστές για την πρωτοβουλία. Επεσήμανε, δε, ότι «είναι πολύ σημαντικό όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια να διατηρήσουμε καθαρή την πόλη μας, μαθαίνοντας από μικρή ηλικία τη συμπεριφορά μας ως πολίτες».

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της δράσης κ. Ν.Σπανός, τόνισε τη σημασία γενικότερα της καθαριότητας και ειδικότερα της μαθητικής προσφοράς.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Βαρδούλη επισήμανε ότι αυτές οι δράσεις θα ενταχθούν – ως βέλτιστη πρακτική -στο πρόγραμμα Erasmus που υλοποιεί το σχολείο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *