Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη στις φυλακές Τρικάλων (Εικόνες και Βίντεο)

Με την παρουσία των φορέων και του Σεπτού μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 30/10 τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στον χώρο των φυλακών Τρικάλων. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστας Σκρέκας,  οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Αθανάσιος Λιούτας και Σάκης Παπαδόπουλος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Στέργιος Νίντος, η Δήμητρα Νάτσινα Περιφερειακή Σύμβουλος, η Νικολέττα Μπρουζούκη Προεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης.

Στην όλη προσπάθεια και στη σημασία της στάθηκε ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων κ. Θωμάς Χαχάμης, λέγοντας ότι σε αυτό τον χώρο θα «τρέξουν» διάφορα προγράμματα, εκδηλώσεις, διαλέξεις που θα έχουν ως στόχο την στήριξη των κρατουμένων.


Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου υπογράμμισε ότι η δημιουργία αυτού του χώρου αποδεικνύει εμπράκτως ότι εδώ και δύο μισή χρόνια συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκινήσαμε.


«Θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές και θα το πράξουμε» τόνισε με έμφαση.
Την ικανοποίηση της για την ίδρυση αυτού το χώρου κατέθεσε και η διευθύντρια του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων κα. Μαρία Μουτσάκη, λέγοντας ότι θα προστεθούν και άλλοι συγγραφείς.

Στη σημασία ίδρυσης τέτοιων χώρων στάθηκαν τόσο ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ κ. Χρίστος Λιάπης.


«Εγκαινιάστηκε ένας χώρος που θα βοηθήσει τους κρατούμενου να επανενταχτούν στην ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Σκρέκας, ενώ ο κ. Λιάπης στάθηκε στην συνεργασία του ΚΕΘΕΑ και της γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, λέγοντας ότι «αποτελεί ακόμα μια δράση στο μωσαϊκό για την στήριξη και την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων».

Δειτε το βίντεο των εγκαινίων και κάποιες φωτογραφίες

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.