«ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΝ ΑΜΠΕΛΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ (100 τ.μ έως και 1 στρ.)»

Σας ενημερώνουμε ότι οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων μικρής έκτασης, από 100τμ. έως και  1 στρ.  και ιδιαιτέρωςεκείνοι που πρόκειται να οδηγήσουν τη παραγωγή τους προς απόσταξη τσίπουρου και δεν είναι ήδη καταχωρημένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο,  θα πρέπει να προσέλθουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Τρικάλων έως τις 31 Μαΐου του 2023 προκειμένου να δηλώσουν τις εκτάσεις αμπέλου που καλλιεργούν,  καθώς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,  είναι υποχρεωτική η εγγραφή τους.

  Σχετικά με τη διαδικασία απόσταξης τσίπουρου,  διευκρινίζουμε ότι το 2022 κατ΄ εξαίρεση οι Δήμοιεξέδωσαν βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας που χρησιμοποιήθηκαν στο τελωνείο.  Ως εκ τούτου,  από το2023 δεν θα μπορούν να αποστάξουν τσίπουρο όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου και δεν υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής.

Διευκρινίζουμε ότι οι δηλώσεις συγκομιδής γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους παραγωγούς στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υ.Π.Α.Α.Τ.  μετά το πέρας του τρύγου.

  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας,  Τμήμα Φυτικής Παραγωγής-Β.  Τσιτσάνη 31 , κτίριο Π.Ε. Τρικάλων, 3ος  όροφος, γραφεία 314 και 311,  ή  στα τηλ. 2431351614 και 2431351611 αντίστοιχα.

​​​​​​​Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

​​​​​​​​ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *