Δ. Τρικκαίων: Συνεργασία με τους πολίτες και ευπρεπισμός στα κοιμητήρια

Ο Δήμος Τρικκαίων, με πλήρη σεβασμό στα αγαπημένα μας πρόσωπα, ενημερώνει τους πολίτες των Τρικάλων για την απαραίτητη συνεργασία τους, με σκοπό τον ευπρεπισμό στα δύο κοιμητήρια της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων όπως αρμόζει στην ιερότητα του χώρου των Κοιμητηρίων, έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων:
Εχει συσταθεί οργανωμένο Γραφείο Κοιμητηρίων, το οποίο στεγάζεται στην είσοδο του Α Κοιμητηρίου (οδός Καλαμπάκας 35, Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου) και λειτουργεί καθημερινώς τις ώρες 07:00 – 15:00και τα Σαββατοκύριακα τις ώρες 09:30 – 13:00. Πληροφορίες κ. Βασίλη Μαντά, στον αριθμό 2431030140.

– Η καθαριότητα γίνεται σε καθημερινή βάση και στα δύο νεκροταφεία, ενώ συνεχίζονται και αναγκαίες διαμορφώσεις χώρων, όπου χρειάζεται

– Ολοκληρώθηκε το ταφολόγιο σε ηλεκτρονική μορφή και στα δύο Κοιμητήρια.

– Στο Α κοιμητήριο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, της φυσικής και ηλεκτρονικής καταγραφής των οστεοφυλακίων

– Στο Β κοιμητήριο ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική καταγραφή του οστεοφυλακίου

– Στο Β κοιμητήριο τοποθετήθηκε καινούριος εξοπλισμός στο οστεοφυλάκιο, εξοπλισμός που ήδη υπάρχει στο Α κοιμητήριο.

Με δεδομένη την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των κοιμητηρίων, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης, «έχει σημασία να προσφέρουμε στους συγγενείς τις καλύτερες υπηρεσίες για να τιμήσουν τη μνήμη των προσφιλών τους προσώπων. Ζητούμε, ταυτόχρονα, τη συνεργασία τους, προκειμένου αυτές οι υπηρεσίες να βελτιώνουν την πρόσβαση και τον χώρο, που χρησιμοποιείται από δεκάδες συμπολίτες καθημερινά».
Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος Τρικκαίων παρακαλεί για τη συνεργασία των πολιτών σε 4 θέματα, βάσει και του υπάρχοντος Κανονισμού Λειτουργίας των κοιμητηρίων:

1. Έναν μήνα πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας από την ταφή, οι συγγενείς θα πρέπει να φροντίζουν για τη διαδικασία εκταφής
2. Όσοι/ες διαθέτουν οστεοθήκες συγγενών τους στα δύο Κοιμητήρια, χωρίς όμως να αναγράφονται τα στοιχεία των προσφιλών τους προσώπων (ονοματεπώνυμο και αριθμός οστεοθήκης), θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με το αρμόδιο Γραφείο Κοιμητηρίων
3. Όσοι/ες δημότες/ισσες είναι υπεύθυνοι ή κατέχουν τάφους διαρκούς χρήσης (δηλαδή με αντίτιμο) θα πρέπει να φροντίσουν για αποκατάσταση των ζημιών (μάρμαρα, δέντρα, τζάμια κ.α.), τόσο για αισθητικούς λόγους, όσο και για τη μείωση της επικινδυνότητας προς τους επισκέπτες
4. Όσοι/ες διατηρούν οστεοθήκη προσφιλών τους προσώπων στα δύο Κοιμητήρια και επιθυμούν τη συνέχιση της παραμονής της οστεοθήκης, παρακαλούνται να προβούν στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Οσοι/ες δεν επιθυμούν τη συνέχιση της φύλαξης των οστών στα οστεοφυλάκια των Κοιμητηρίων, θα πρέπει να το δηλώσουν με σχετική αίτηση στο Γραφείο Κοιμητηρίων, για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *