Δ. Τρικκαίων: Πράσινο χρώμα σε Ομπρέλα Ζογγολόπουλου και πεζογέφυρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

Το πράσινο χρώμα, για την Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, κυριάρχησε στη φωταγώγηση δύο εμβληματικών τοπόσημων των Τρικάλων. Η κεντρική πεζογέφυρα και η Ομπρέλα Ζογγολόπουλου φωταγωγήθηκαν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, με στόχο την ενημέρωση για το φαινόμενο και την αποτροπή-καταπολέμηση των περιστατικών της σχολικής βίας.


Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου για να μεταφερθεί και αυτό το μήνυμα, καθώς, «η σχολική βία και ο εκφοβισμός λαμβάνουν χώρα μέσα ή γύρω από το σχολικό περιβάλλον, φυσικό και διαδικτυακό, και οι μορφές αυτού του είδους βίας εκδηλώνονται ως μοτίβο επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς με θύματα μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολικό προσωπικό.
Τα περισσότερα περιστατικά βίας εκδηλώνονται μεταξύ συμμαθητών επηρεάζοντας σημαντικά τη σχολική ζωή. Οι αρνητικές επιπτώσεις που εκδηλώνονται στην υγεία παιδιών και εφήβων μπορούν να αποβούν καταστροφικές ακόμη και μετά την ενηλικίωση.
Η Τέχνη είναι ένα ισχυρό εργαλείο και μπορεί να προάγει το διάλογο ανάμεσα στους νέους και να καλλιεργήσει έννοιες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *