Δ. Τρικκαίων: Ξεκινούν εργασίες στον νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ο νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Τρίκαλα. Πρόκειται για ένα διπλό έργο, που βελτιώνει τους χρόνους και τη διαδικασία μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ.


Η κατασκευή του ΣΜΑ έχει προϋπολογισμό 226.980,35 € και η προμήθεια των οχημάτων 196.000 €. Ηδη, στα τέλη του 2020αγοράστηκαν τρία οχήματα (δύο αυτοσυμπιεζόμενακοντέινερς και ένα πολυμηχάνημα τύπου JCB), ενώ υπογράφτηκε και η σύμβαση με τον εργολάβο για την κατασκευή του ΣΜΑ.


Τον χώρο του νέου ΣΜΑ, δίπλα ακριβώς από τον βιολογικό καθαρισμό, που επίσης ανακατασκευάζεται, επισκέφθηκαν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και οι αντιδήμαρχοι, Βασιλένα Μητσιάδη και Γιώργος Ζιώγας. Οι εκπρόσωποι των εργολάβων (Κ/ΞΙΑ Γεώργιος Αναστασίου & ΣΙΑ ΕΕ – Ε. Παπαχρήστος& ΣΙΑ ΕΕ) συνομίλησαν με τους εκπροσώπους του Δήμου Τρικκαίων, ενημερώνοντας για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε, πόσο σημαντικό είναι το έργο, που το χαρακτήρισε «έργο οφειλόμενο για κάθε πολίτη», με στόχο να βελτιωθεί η αποκομιδή απορριμμάτων και να προστατευθεί ακόμη περισσότερο το περιβάλλον.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.