Δ. Τρικκαίων: Νέες οδηγίες και συμβουλές για την πρωτοφανή κακοκαιρία

Οι καταστάσεις είναι πραγματικά πρωτόγνωρες. Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα όσα συμβαίνουν, με τα φυσικά αίτια που δημιούργησαν όλα όσα βιώνουμε. Η μάχη συνεχίζεται – παρ’ ότι η βροχόπτωση σταμάτησε – καθώς ο όγκος νερού από τα ορεινά διοχετεύεται στον κάμπο μέσω όλων των ποταμών.
Ολες οι δυνάμεις του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για τέταρτη ημέρα. Κυρίαρχο μέλημα, ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ζωή.
Στο πλαίσιο αυτό
1. Λειτουργούν δύο τηλεφωνικές γραμμές: 2431020000 και 2431351100.
Παράκληση στους πολίτες να δείχνουν υπομονή, καθώς υπάρχει χρόνος αναμονής, λόγω των δεκάδων τηλεφωνημάτων.
2. Λειτουργούν τα τηλέφωνα της ΔΕΥΑΤ: 2431076711 – 12 – 13 – 15.
3. Φιλοξενούνται ήδη άτομα σε ξενοδοχεία, αλλά και σε δομές του Δήμου Τρικκαίων, μετά από πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση όσων έχουν ανάγκη. Υπάρχει σε διαθεσιμότητα και χώρος στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
4. Για να δηλώσει κάποιος/α την ανάγκη να διαμείνει εκτός οικίας του, τηλεφωνεί στα 2431020000 και 2431351100, δηλώνει όνομα, τηλέφωνο και αν πιθανόν υπάρχουν παιδιά, άτομα με ειδικό πρόβλημα υγείας κ.α.
5. Στους ίδιους τηλεφωνικούς αριθμούς παρέχονται πληροφορίες και για όσους/ες επιθυμούν να προσφέρουν δωμάτια ή/και οικίες για διαμονή. Η προσφορά των τρικαλινών είναι ήδη σημαντική.
6. Όλα τα μηχανήματα και οχήματα του Δήμου Τρικκαίων βρίσκονται στα σημεία με ανάγκη. Το ίδιο και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών. Ο συντονισμός ξεκινά από τα πλέον επείγοντα περιστατικά. Συνολικά 31 μηχανήματα και περίπου 70 άτομα μόνο για τα τεχνικά ζητήματα.
7. Διατέθηκαν ήδη 500 κ.μ. από αδρανή υλικά για αναχώματα.
8. Δόθηκαν ήδη περίπου 1000 σακουλάκια με άμμο για παρεμπόδιση εισροής υδάτων.
9. Για διακοπές ρεύματος μπορείτε να απευθύνεστε στον ΔΕΔΔΗΕ, για άντληση υδάτων από υπόγεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
10. Υφίσταται μεγάλο ζήτημα με τις γέφυρες και τον όγκο νερού. Σταδιακά διακόπτεται η κυκλοφορία.
11. Παρακαλούμε να περιορίσετε τις μετακινήσεις, ειδικά με τα αυτοκίνητα, τόσο για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, όσο και για να διέρχονται ταχύτερα τα οχήματα άμεσης ανάγκης και επέμβασης (ασθενοφόρα, οχήματα Πυροσβεστικής Αστυνομίας, Δήμου Τρικκαίων, Πολιτικής Προστασίας).
12. Για θέματα καταγραφής ζημιών, αναμένεται να εκδοθεί συνολική ανακοίνωση.
Προσπαθούμε συνεχώς για κάθε τι που μπορεί να γίνει, και πάνω από τα όρια των αρμοδιοτήτων. Η κατάσταση είναι πρωτόφαντη.
Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί όλους και όλες που συνεργάζονται, που επιδεικνύουν ήδη μέγιστη υπομονή απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *