Δ. Παπαστεργίου : Δεν ζήτησα να υπάρξει αύξηση αποδοχών των Δημάρχων

“Δεν ζήτησα να υπάρξει αύξηση αποδοχών των Δημάρχων μιλώντας για λογαριασμό μου ως Δημήτρης Παπαστεργίου, αλλά εκπροσωπώντας ως ΚΕΔΕ που είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο”, διευκρίνισε με δηλώσεις του στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων για τα όσα ειπώθηκαν για αύξηση αμοιβών των αιρετών:

« Η ΚΕΔΕ είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, και μέσα στα διάφορα ζητήματα που απασχολούνε την αυτοδιοίκηση, ήταν και αυτό. Οι Δήμοι προσπαθούν και είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως το αιρετό προσωπικό της αυτοδιοίκησης, με τις ευθύνες που έχουν οι Δήμαρχοι σε όσα κάθε μέρα υπογράφουν, θα πρέπει να γίνεται χωρίς να υπάρχει μια στοιχειώδης αξιοπρέπεια σε σχέση με τους μισθούς τους.

Αυτό ειπώθηκε ως θεσμικό αίτημα, το οποίο θεωρώ δίκαιο, εκπροσωπώντας περίπου 3.500 αιρετούς σε όλη τη χώρα. Είναι ένα αίτημα που υπάρχει στην αυτοδιοίκηση. Τώρα, σε όσο αφορά εμένα, είναι προφανές πως έθεσα το αίτημα αυτό για το θεσμό που εκπροσωπώ, όχι για τον εαυτό μου. Μπορώ να πω, μιας και μιλάμε για το οικονομικό, ότι όταν δούλευα στην επιχείρηση μου έβγαζα πολύ περισσότερα από ότι βγάζω σήμερα ως Δήμαρχος. Το συγκεκριμένο μέσο, το οποίο έγραψε ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο, είναι από τα ίδια μέσα τα οποία ζητάνε σε περιόδους εκλογών  πολλαπλάσια χρήματα για να διαφημίσουν. Δεν ζούμε σε έναν αγγελικό κόσμο, να τα λέμε και αυτά, το πόσα χρήματα ζητάνε τα ΜΜΕ για να στηρίξουν υποψηφίους. Στην κοινωνία μας περισσεύει ο φαρισαϊσμός. Ας δούμε λοιπόν καλύτερα τη μεγάλη εικόνα.

Δεν έχω κανένα άγχος και τύψη να πω ότι έκανα μια δουλειά η οποία πήγε καλά, ήμουνα διορατικός, και αυτό με βοήθησε να ζήσω λίγο πιο άνετα. Θα είχα πρόβλημα αν κάποιος έλεγε ότι εκμεταλλεύτηκα τη θέση μου στο Δήμο για να βγάλω μαύρο χρήμα, ή υπεξαίρεσα χρήματα. Αυτό για μένα θα ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Αν κάποιος αιρετός έχει την άνεση από τη δουλειά του και με καθαρό τρόπο, αυτό για κανέναν μας δεν νομίζω πως είναι αρνητικό.

Το αν θα το δεχθούνε στο Υπουργείο Εσωτερικών να αυξήσουν τις αποδοχές δεν το γνωρίζω, αλλά οφείλουν σε κάποια στιγμή να το κάνουν.»

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *