Δ. Παπαθανασίου : Με τη σκέψη στον Μανώλη μπροστά στις κάλπες

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Με τη σκέψη στον Μανώλη μπροστά στις κάλπες
Υπάρχουν κάποιες στιγμές στις ζωές των ανθρώπων που καρφώνονται στην μνήμη του. Μια από αυτές, το 2009 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, σε μια από τις ευτυχέστερες στιγμές του πολιτικού μου βίου έτυχε να καθίσω δίπλα στον Μανώλη Γλέζο, που σε ένα αχτίβ 20 στελεχών ενός κόμματος που τότε είχε μόλις 3,4 %, μιλούσε ακατάπαυστα για 2 ώρες αλλά και τόσο γοητευτικά, που κρεμόσουν από τα χείλια του.
Είχε πει τότε ο Μανώλης: «Απορώ που εδώ στη Θεσσαλία ζητάτε να σας φέρουν και άλλο νερό, «να σας φέρουν τον Αχελώο», την ίδια ώρα που δεκάδες ποτάμια, ο Πηνειός και οι παραπόταμοι του κατεβάζουν νερό από την Πίνδο , τα Χάσια, τα Άγραφα , τον Όρθρυ, τον Κίσσαβο,τον Όλυμπο. Δεν σαν φθάνει το νερό τους;;; Εμείς στην Απείρανθο στη Νάξο ένα χείμαρρο έχουμε όλο και όλο που κατεβάζει νερό το χειμώνα και ποτίζουμε όλο το άνυδρο καλοκαίρι τα μποστάνια μας. Πως;;; Μα είναι τόσο απλό, φτιάξαμε ένα μικρό φραγματάκι και μια υδατοδεξαμενή και έτσι συγκρατούμε το νερό το χειμώνα και έχουμε νερό για άρδευση και ύδρευση, αλλά και κυρίως δεν κινδυνεύουμε να πνιγούμε σε καμία θεομηνία. Αυτό που κάναμε εμείς οι νησιώτες, να κάνετε και εσείς οι καμπίσιοι και να απαιτήσετε από τους δημάρχους σας και του νομάρχηδες σας να σας τα φτιάξουν. Φράγματα και υδατοδεξαμενές παντού στις πρόποδες των βουνών σας, ώστε και να έχετε να ποτίζετε το καλοκαίρι τα βαμπάκια σας, αλλά κυρίως για να ΜΗΝ πνίγεστε το χειμώνα.»
Αυτά που ο Μανώλης ο Γλέζος, ο Μανώλης μας, ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, ένας αγωνιστής με ανοικτό όμως μυαλό και ορίζοντες, ένας πρόεδρος ορεινού χωριού 500 κατοίκων χωρίς πτυχία και χωρίς τεχνικές υπηρεσίες, έφτιαξε στο νησί του, ο Αγοραστός, ο Μιχαλάκης, ο Παπαστεργίου, ο Μπέος , η Κολινδρίνη, ο Σακκάς ούτε καν διανοήθηκαν να φτιάξουν 13 χρόνια τώρα.

Δημήτρης Παπαθανασίου Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Δημήτρη Κουρέτα

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *