Δ. Κουρέτας: «Λάθος το Ογκολογικό Κέντρο στη Λαμία»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας καταλογίζει έλλειψη τεκμηρίωσης στην απόφαση του κ. Σερέτη και καλεί την κυβέρνηση να την ανακαλέσει


Δ. Κουρέτας: «Λάθος το Ογκολογικό Κέντρο στη Λαμία»

Σχετικά με την ανακοίνωση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας για την ανάπτυξη Ογκολογικού Κέντρου στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η περιφέρεια Θεσσαλίας «έτρεξε» το προηγούμενο τρίμηνο την διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης η οποία σκιαγραφεί τους τομείς δραστηριότητας στη Θεσσαλία και για τη δουλειά αυτή πήρε τα εύσημα προχθές στην 3η Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος «Θεσσαλία 2021 – 2027»από την Κομισιόν . Τη διαδικασία μπορεί  κανείς να την βρει στο επίσημο site της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πεδίο έξυπνη εξειδίκευση. Σε αυτή τη μεθοδολογία συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και πολλοί φορείς υγείας από τον ιδιωτικό τομέα. Από τη διαδικασία προέκυψε ότι η Λάρισα έχει μια μεγάλη εξειδίκευση στον ογκολογικό τομέα και είναι στις προθέσεις μας να δημιουργήσουμε υποδομή για ένα μικρό και ευέλικτο ογκολογικό κέντρο από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Με έκπληξη διάβασα την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη να δημιουργήσει ογκολογικό κέντρο στη Λαμία . Η απόφαση αυτή δεν έχει τεκμηρίωση και πάσχει σε όλα τα επίπεδα . Καλώ τον υπουργό που ξέρω ότι λατρεύει την τεκμηρίωση να σταματήσει αυτή την απόφαση η οποία θίγει το κύρος της κυβέρνησης».

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *