Δ. Κουρέτας : Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει την υποχρέωση να μας γνωστοποιήσει εάν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ή όχι

Το άρθρο 3 το ν. 4964/2022 που επικαλείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το έγγραφο της προς το Δασαρχείο Βόλου ορίζει ότι:

 

“α) Έργα και δραστηριότητες που απαιτούνταιαποκλειστικά για την αντιμετώπιση έκτακτωνπεριστατικών πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με το άρθρο25 του ν. 4662/2020 (Α’ 27), εάν η εφαρμογή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης έχει δυσμενείς συνέπειεςστους σκοπούς του έργου και της δραστηριότητας. Η εκτίμηση της συνδρομής των προϋποθέσεων εξαίρεσηςγίνεται με την υποβολή αίτησης από τον φορέα του έργουή της δραστηριότητας, που συνοδεύεται από έκθεσητεκμηρίωσης, στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή, η οποία αποφαίνεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών.”

Σύμφωνα με τα παραπάνω για να γίνει η κοπή των δέντρων απαραίτητη προϋπόθεση είναι: 1.  Η υποβολή έκθεσης τεκμηρίωσης για τη συνδρομή των προϋποθέσεων εξαίρεσης από τον φορέα του έργου που θα συνοδεύει την αίτηση δηλαδή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και 2. Έγκριση της αίτησης από την αρμόδια αρχή δηλαδή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Συνεπώς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει την υποχρέωση να μας γνωστοποιήσει εάν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ή όχι.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *