Δυναμώνουμε το αγωνιστικό ποτάμι με ορίζοντα την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανοιχτό & Πλατύ Κάλεσμα Συνέχισης του Αγώνα,

Οι Ζωές Μας Έχουν Αξία !

Δυναμώνουμε το αγωνιστικό ποτάμι με ορίζοντα την Εργατική Πρωτομαγιά

Μήνας Δράσης ο Απρίλης

Μαζική Σύσκεψη Εργατικών Σωματείων έγινε προχθές στα Τρίκαλα

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση σωματείων και μαζικών φορέων στο ανοιχτό κάλεσμα του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών για πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης για τη συνέχιση και κλιμάκωση της πολύμορφης δράσης μέσα στον Απρίλη , καθώς και την  προετοιμασία της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ώστε να αποτελέσει μεγάλο σταθμό αγωνιστικής κλιμάκωσης,

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και εκτιμήθηκε η πείρα των πρόσφατων μεγάλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων   και μαζικών απεργιών . Έτσι, ως συνέχεια του μηνύματος που έδειξαν οι κινητοποιήσεις , δηλαδή  ότι ο λαός και η νεολαία δεν θα επιτρέψουν το έγκλημα στα Τέμπη να ξεχαστεί και να συγκαλυφθούν οι αιτίες του, αποφασίστηκε

Αγωνιστική Κινητοποίηση

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΗ , 8μμ, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων

Συναντιόμαστε ξανά , εργαζόμενοι , νεολαία ,μαθητές , φοιτητές, όσοι έγιναν η φωνή των νεκρών και έστειλαν την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Να βροντοφωνάξουμε και πάλι

Δεν ξεχνάμε και δεν σωπαίνουμε! Δεν φταίει λοιπόν η (χ)ώρα όπως εύστοχα φωνάζει ο λαός μας. Φταίει το κέρδος και η πολιτική της εμπορευματοποίησης που βάζει την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους – οφέλους.

Για να γίνει το σύνθημα «Οι ζωές μας από τη μία και  τα κέρδη τους από την άλλη» κοινή συνείδηση στους εργαζόμενους , το λαό , τη νεολαία  , για να μην ξεχαστεί πραγματικά το έγκλημα στα Τέμπη , αλλά και τα χιλιάδες εγκλήματα στα πολλά «Τέμπη» που περνά καθημερινά η ζωή μας ,   αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ,να τον συνεχίσουμε . Θέτοντας επί τάπητος την οργανωμένη συνέχεια ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος, η οποία θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους.

Έτσι, αποφασίστηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στα Τρίκαλα να πραγματοποιηθεί τη

Δευτέρα 1η Μάη ,10πμ , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

Ταυτόχρονα καλούμε όλα τα εργατικά συνδικάτα & σωματεία, τους συλλόγους υπαλλήλων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα , τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς , φορείς-συλλόγους-σωματεία  αυτοαπασχολούμενων &ΕΒΕ , το φοιτητικό σύλλογο , αγροτικούς συλλόγους , μαθητικά συμβούλια , μαζικούς φορείς γυναικών, κ.ά., κάθε εργαζόμενο μοχθεί , αγωνιά καθημερινά και οργίζεται , λέγοντας «δεν πάει άλλο –η ζωή μας δεν είναι κόστος αναλώσιμου υλικού –έχει αξία –  κάτι να κάνουμε γι’ αυτό» να πάρουν πρωτοβουλίες δράσεις μέσα στο Απρίλη , να συντονιστούν μαζί μας για την κλιμάκωση του αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια σειρά από μέτωπα, στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές. Για τις συγκοινωνίες, την Παιδεία και την Υγεία, για το λαϊκό εισόδημα, την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, κόντρα στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, για την προστασία της ζωής του λαού από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές.

Μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά του 2023 ,την Παγκόσμια Μέρα της Εργατικής Τάξης

Αναδεικνύεται πιο καθαρά το νήμα που συνδέει τις κινητοποιήσεις χιλιάδων λαού για το έγκλημα στα Τέμπη, με τους δεκάδες χώρους δουλειάς στη Γαλλία, στη Βρετανία , στη Γερμανία στην Ευρώπη και στον κόσμο: Η δύναμη της εργατικής τάξης, που παράγει τον πλούτο, που κινεί τα πάντα!

«Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία»

Γι’ αυτό δυναμώνουμε τις αγωνιστικές διεργασίες , το ποτάμι του αγώνα,                       τη σύγκρουση με την εγκληματική πολιτική , τις μόνες ελπίδες για να κατακτήσουμε          μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *