Δυναμική παρουσία από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η 38η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxeniaστην οποία συμμετείχε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων.

H δυναμική συμμετοχή του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του τριημέρου,στο συλλογικό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κάλυψε όλες τις πτυχές του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας,αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Την πρώτη και δεύτερη ημέρα της έκθεσης,πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Ενιαίου Φορέα, του Επιμελητηρίου Τρικάλων, τηςΈνωσης Ξενοδόχων και από επαγγελματίες της περιοχής μας, 20 προκαθορισμένες συναντήσεις (B2B) με εμπορικούς επισκέπτες του εξωτερικού. Το ενδιαφέρον των εμπορικώνεπισκεπτών ήταν έντονο ενώ συζητήθηκαν και οι δυνατότητες συνεργασίας με επαγγελματίες του νομού μας και ο τρόπος που αυτές μπορούν να δρομολογηθούν.

Σημαντική θέση στο χώρο του περιπτέρου και στην παρουσίαση της περιοχής μας είχαν ητρικαλινή γαστρονομία και ο πολιτισμός του τόπου μας. Τα τρικαλινά τοπικά προϊόντασυγκέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου σε εκδήλωση γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε, οι επισκέπτες της έκθεσηςαπόλαυσαν τις γεύσεις του METEORISIMO. Το τρικαλινό λουκάνικο, τα τυροκομικά, οι πίτες,τα τοπικά κρασιά και το τσίπουρο, ο χαλβάς, τα μπισκότα και τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν, αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό δείγμα της μοναδικής τουριστικής γαστρονομικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη. Όλα τα προϊόντα, ήταν προσφορά των Τρικαλινών επιχειρήσεων, οι οποίες πάντα συμμετέχουν στις δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.


Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στην
εκδήλωση η παρουσία λαϊκής ορχήστρας με μουσική και τραγούδια των αξεπέραστων τρικαλινών δημιουργών και της πλούσιας μουσικής παράδοσης των Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού κ. Βασίλης Γιαγιάκος είχε συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, την υφυπουργό κα Έλενα Ράπτη και την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου με τις οποίες είχε την ευκαιρία να συζητήσει για κοινές δράσεις προβολής και προώθησης του νομού μας, με ιδιαίτερη αναφορά στη δράση της τοπικής γαστρονομίας METEORISIMO.  

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *