Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης τα Σωματεία με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Ακολούθησε πορεία με συνθήματα στο κέντρο της πόλης με στάσεις από τον Σύλλογο Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων και Φαρκαδόνας σε Εφορία, στο γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τέλος την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Χρύσας Ντιντή.
Με την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση διεκδικούν τα παρακάτω :

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους.
Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς. Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία

Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Για τους πλημμυροπαθείς συναδέλφους και συντοπίτες μας

Απαιτούμε να σταματήσεις τώρα αυτή η απίστευτη πρόκληση , ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία από την πλευρά της κυβέρνησης με το να στέλνει στους πλημμυροπαθείς  το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ. Να υπάρξει απαλλαγή όλων των πλημμυροπαθών με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

• Επιτέλους άμεσα μέτρα αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων στην περιοχή μας με 100% αποζημιώσεις και αναπλήρωση του εισοδήματος στο 100 %.

     • Τώρα ολοκληρωμένα  μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.


https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *