Δράση για Ποδηλατική Παιδεία στον Δήμο Τρικκαίων

Με ενημέρωση και παρουσίαση όλων,  όσα σχετίζονται με το ποδήλατο, συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων τις δράσεις για τη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022. Το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2022 υλοποιήθηκε αρχικώς στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων το πρόγραμμα «Πόλη με ποδήλατα, όμορφη πόλη», που αποτελεί συνεργασία της ΚΕΔΕ με το MyMarket.

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας στον σύντομο χαιρετισμό μου μίλησε σε μαθητές και μαθήτριες για τη σημασία γενικότερα της χρήσης ποδηλάτου, ως μέσου που αφορά στην ίδια τη βιώσιμη καθημερινότητα στην πόλη.

Ακολούθως, οι συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation, κ.κ. Εφη Τριανταφυλλίδου και Στάθης Σταματόπουλος αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στο ίδιο το ποδήλατο: ως ιστορία, ως άποψη, ως χρήση, αλλά και για τη σημασία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του τρόπου κίνησης στην πόλη, των ορθών πρακτικών οδήγησης.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄και Στ΄ τάξης του σχολείου είδα και μέσω διαφανειών συγκεκριμένα στοιχεία για το ποδήλατο, ενώ υπήρχαν και 2 ποδήλατα με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, για να υπάρξει άμεση επεξήγηση των συνθηκών ασφαλείας. Στο τέλος της παρουσίασης, τα παιδιά παρέλαβαν ένα τρίπτυχο με βασικές οδηγίες οδικής ασφάλειας, ενώ είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα το ποδήλατο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τους έμπειρους συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την Τρίτη με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και την Πέμπτη επεκτείνεται στα 14οκαι 26ο Δημοτικά Σχολεία (σε Φλαμούλι και Αμπελάκια).

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *