Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Τρικάλων

Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Τρικάλων

Στην Αγία Κυριακή και στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, χωρία που υπέστησαν τεράστιο πλήγμα από τις φονικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, έφτασε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, για ακόμα μία φορά η αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μεταφέροντας και παραδίνοντας δεκάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ( εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα, απορρυπαντικά ) στους πληγέντες. Στη δράση συμμετείχαν οι ακούραστοι εθελοντές του Τμήματος, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Στέφανο Μπέη και τη νοσηλεύτρια – εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών  Ελένη Γιοβανοπούλου.

«Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από το Π.Τ. Τρικάλων του Ε.Ε.Σ.»

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Τρικάλων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14/11), διοργάνωσε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) στήνοντας ενημερωτικό περίπτερο, στον πεζόδρομο Ερυθρού Σταυρού μπροστά από τα γραφεία του Τμήματος.

Η δράση υλοποιήθηκε με επιτυχία από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ε.Ε.Σ Τρικάλων  με την συμμετοχή των πολύτιμων Εθελοντών μας και της Νοσηλέυτριας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης  πολλοί συμπολίτες  ενημερώθηκαν για την πρόληψη και την καλύτερη διαχείριση του διαβήτη ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν στη διάγνωση των συμπτωμάτων και των παραγόντων κινδύνου όλων των τύπων ΣΔ.

Συγκεκριμένα, η δράση περιλάμβανε:

Βιωματική εκπαίδευση στην υγιεινή και ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων.
Test ταχείας ανίχνευσης γλυκόζης αίματος (testσακχάρου)  Οδηγίες αυτοδιαχείρισης
Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού

Υπενθυμίζεται ότι, ο διαβήτης είναι μια χρόνια εξελισσόμενη ασθένεια, ωστόσο, τα άτομα με διαβήτη μπορούν με την καλή διαχείριση των παραγόντων κινδύνου, (  υπέρταση, δυσλιπιδαιμία και η στοματική υγεία) , να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. 

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Υιοθετούμε  την υγιεινή μεσογειακή διατροφή
Αρχίζουμε τακτική σωματική άσκηση
Διακόπτουμε το κάπνισμα · Φροντίζουμε τη στοματική μας υγιεινή
Δεν ολιγωρούμε
Επισκεπτόμαστε τον γιατρό με τις πρώτες ενδείξεις
Ακολουθούμε πιστά την φαρμακευτική αγωγή του γιατρού μας για τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *