Δράσεις και συνεργασίες του Διαπολιτισμικού Μεσολαβητή στο Κέντρο Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων

Συνεχείς οι συνεργασίες και οι δράσεις του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων για ζητήματα που αφορούν στους πρόσφυγες που διαμένουν στην πόλη των Τρικάλων. Οι δύο πιο πρόσφατες αφορούσαν στα βιβλία και στα γκραφίτι, με την απόδοση καρτέλας για δανεισμό βιβλίων και με τη γιορτή για τον επιχρωματισμό τοίχου στο κτήριο που φιλοξενεί το Κέντρο Κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικός είναι ο ρόλος του Διαπολιτισμικού Μεσολαβητή κ. FerasAhmed, ο οποίος από τα τέλη του 2021 υπηρετεί στο Κέντρο Κοινότητας. Σκοπός του είναι η μεσολάβηση ανάμεσα σε άτομα ή και ομάδες με διαφορετικές πολιτισμικές αντιλήψεις και πρακτικές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεταξύ τους ισότιμη επικοινωνία ή να απομακρυνθούν τυχόν γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια που τη δυσχεραίνουν.

Οι δράσεις του διαπολιτισμικού μεσολαβητή έχουν ως στόχο:

1. Τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και των επαφών των μεταναστών και προσφύγων με φορείς του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και με  Διεθνείς Οργανισμούς.
2. Τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και διαλόγου μεταξύ των μελών των μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας.
3. Τη συμβολή στην εξάλειψη αρνητικών στερεοτύπων, πολιτισμικών παρεξηγήσεων και διακρίσεων και ευρύτερα, στην ομαλή ένταξη των ομάδων στόχου στην τοπική κοινωνία .

Ο Διαπολιτισμικός Μεσολαβητής του Δήμου Τρικκαίων επισκέφτηκε Δημόσιες και Δημοτικές Δομές με σκοπό την ενημέρωσή τους για την παροχή υπηρεσιών Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης από το Κέντρο Κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα, συνεργάστηκε με:

Την κοινωνική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων.
Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.
Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.
Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
Το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
Το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
Το τμήμα αλλοδαπών της αποκεντρωμένης διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το Δημοτολόγιο του Δήμου Τρικκαίων.
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Τρικάλων,
Την Εισαγγελία και το Ανακριτικό τμήμα Τρικάλων.
Τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, παράρτημα Τρικάλων (IOM).
Δανέζικο Συμβούλιο για τους πρόσφυγες (DRC).
Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *