Δικά τους τα κέρδη – δικοί μας οι νεκροί…

Πέμπτη 16 Μάρτη Απεργούμε!

Αποφασιστικά μέχρι τη Νίκη!

Μετά το συγκλονιστικό ξέσπασμα οργής από τους/τις εργαζόμενους/ες και τη νεολαία, με τις καθημερινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και την απεργία της 8/3 που έγινε, για να μην ξεχνιόμαστε, δίχως τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, που έκανε συνέδριο εκείνες τις ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι, προκηρύχθηκε πανελλαδική, πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη.

Μπροστά σε αυτό το τεράστιο κύμα αγανάκτησης κι οργής, αλλά και την αποφασιστικότητα και συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων από δεκάδες χιλιάδες κόσμου, η απεργία στις 16/3 αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των επίδοξων διαχειριστών της.

Στην πόλη μας συγκεκριμένα, όπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αγνοείται εδώ και χρόνια, που το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε μεγάλη υποχώρηση, αποτελεί αναγκαιότητα η ανάδειξη ενός μαζικού αγωνιστικού ρεύματος που θα προσπαθεί να βάζει σε προτεραιότητα την υπεράσπιση των εργατικών και νεολαιίστικων αναγκών και δικαιωμάτων, καλώντας σε συνελεύσεις, συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών/στριών.

Απευθύνουμε κάλεσμα στη νεολαία, στους μαθητές και τους φοιτητές, στους εργαζόμενους και τους ανέργους, στον κόσμο των κινημάτων, στα συνδικάτα, στα εργατικά σχήματα, στις συλλογικότητες αλληλεγγύης, σε στέκια, πολιτικές οργανώσεις και μετωπικά σχήματα, για μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 16 Μάρτη.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το έγκλημα, συγκεντρώσεις καταδίκης των ενόχων και των πολιτικών που σκοτώνουν, συγκεντρώσεις διεκδίκησης δημοσίων, σύγχρονων και ασφαλών συγκοινωνιών και γενικότερα δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, η ενέργεια, το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια είναι κοινωνικά αγαθά. Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Να είναι αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες.

Η δολοφονική πολιτική, η πολιτική που ξεπουλά τα κοινωνικά αγαθά τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου θα ανατραπεί. Μαζί θα ανατραπούν και όσοι την εφαρμόζουν!!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *