ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2022

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (InternationalMuseum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Στο πλαίσιο του εορτασμού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Μαΐουεκπαιδευτική δράση στο Οθωμανικό Τέμενος «Κουρσούμ τζαμί» και στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, στην παραποτάμια περιοχή του Ληθαίου ποταμού, με τη συμμετοχή  εκατό μαθητών από το 1ο Δημοτικό ΣχολείοΤρικάλων, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και τοΓυμνάσιο Φαρκαδόνας.

ΟΙ μικροί συμμετέχοντες γνώρισαν την  αρχιτεκτονική των μνημείων και ανακάλυψαν την ιστορία και την διαδικασία των λουτρών μέσα από μια ψηφιακή εφαρμογή, που περιλαμβάνει ηχητική ξενάγηση και εκπαιδευτικά  παιχνίδια. Στη συνέχεια, οι μαθητέςξεναγήθηκαν από τους αρχαιολόγους της Εφορείας στον περιβάλλοντα χώρο και το οθωμανικό τέμενος Οσμάν Σαχ όπου στεγάζεται  περιοδική έκθεση με  αρχαιότητες που προέρχονται από ανασκαφές της ΕΦΑ Τρικάλων στην περιοχή.

Η δράση  σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, Τ.: 2431076647

https://www.facebook.com/profile.php?id=100038980600853

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *