ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των βιωματικών εργαστηρίων: «Συζητώντας με τους θεσμούς», που έλαβαν χώρα στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας με υπεύθυνο καθηγητή τον κύριο Ζυγούρη Βασίλειο και ως εκπροσώπους αρχικά του Ελληνικού Κοινοβουλίου την κυρία Παπακώστα Κατερίνα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον κύριο Μιχάλη Λάππα.

Η κυρία Παπακώστα ανέλυσε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, την προσφορά του στην οικοδόμηση της Δημοκρατίας, πως προωθούνται τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά και τη συμμετοχή της σύγχρονης γυναίκας σε μια μετασχηματισμένη κοινωνία, που απαιτεί από τον άνθρωπο να υποδύεται πολλαπλούς ρόλους. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, που είχαν αρκετές απορίες, για να πάρουν απαντήσεις σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος Μιχάλης Λάππας κάθισε στην έδρα διδάσκοντας στους μαθητές της Ά Λυκείου τη λειτουργία του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης,της οποίας τυγχάνει μέλος, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την ύπαρξη των δημοτικών παρατάξεων, την προτεραιότητα των έργων του Δήμου Τρικκαίων, την τάση του μέλλοντος του Δήμου μας, αλλά και τον χαρακτήρα που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή, όπως η πράσινη ενέργεια, η ανθρώπινη πόλη και τέλος την ανάγκη που υπάρχει να συμμετέχουν περισσότεροι δημότες, ώστε να οικοδομηθεί μια κοινωνία, που η «Δημοκρατία είναι με τον Δήμο». Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών και η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.

Οι καθηγητές του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων σέβονται τους μαθητές τους, που θεωρούν ότι και γνώμη έχουν, και κριτήριο, και αντίληψη, να αξιολογήσουν τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης καιχαίρονται ιδιαίτερα, όταν το μάθημα υπερβαίνει τα στεγανά της τυπικής μάθησης, που αποτελεί πια πεπαλαιωμένο εργαλείο για το παρόν και το μέλλον…

ΑΔΑΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

7ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *