Διήμερο εκδηλώσεων για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα Τρίκαλα

Με δύο ημέρες δράσεων το Γραφείο Θεσσαλίας τηςΕλληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η ομάδα Lifewalkers, το Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» και ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνουν ασθενείς και συγγενείς για την ασθένεια. Οι εκδηλώσεις έχουν τον τίτλο «Ακου το Σώμα σου, Περπάτα Μαζί μας» και θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 21 και 22 Μαΐου 2022.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προαγωγή της σωματικής υγείας και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Το ουσιαστικό μήνυμα αφορά σε ευρύτερο επίπεδο: στην ευαισθητοποίηση ασθενών, οικογενειών, φίλων τους και των πολιτών γενικότερα, για να εντάξει ο ασθενής και ο κάθε πολίτης τη συστηματική άσκηση στη ζωή του, ως μέσο υποστηρικτικής αντιμετώπισης των συμπτωμάτων του νοσήματός του.
Το διήμερο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Μήνα Ευαισθητοποίησης που ολοκληρώνεται με την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

1. Σάββατο 21/05/2022 (10:30- 14:00)

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου λειτουργεί περίπτερο για να ενημερωθούν οι πολίτες για τις δράσεις των Lifewalkersκαι της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα Τρίκαλα.

Φορώντας το πορτοκαλί μπλουζάκι μπορούμε να φωτογραφηθούμε στο photo booth!

2. Κυριακή 22/05/2022 (11:00-13:00)

Στο πάρκο του Αϊ Γιώργη οργανώνεται διαδραστικήεκδήλωση με δωρεάν προγράμματα άσκησης για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, για όλες τις ηλικίες! Τα προγράμματα είναι βατά και απλά, τόσο για άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση ή ασθενείς γενικότερα, όσο και για υγιή άτομα. Μάλιστα μπορούν να υλοποιηθούν και στη φύση, στην αυλή, στα πάρκα, στο διαμέρισμα και στη βεράντα όλων!

Ο συντονισμός και η επίδειξη των ασκήσεων θα γίνεται από την ομάδα των LifeWalkers, ενώ φοιτητές/τριες της ειδικότητας «Ιατρική της Ασκησης» του ΤΕΦΑΑ της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συμβάλουν στην καθοδήγηση και εκτέλεση των ασκήσεων.

Η Lifewalkers είναι ομάδα επαγγελματιών υγείας που εθελοντικά παρέχουν με τις δράσεις ενημέρωση, ευαισθητοποιώντας πολίτες για τα οφέλη της συστηματικής άσκησης στην υγεία ασθενών με χρόνια νοσήματα.  Ταυτοχρόνως, στόχος είναι η διεύρυνση συνεργασιών με φορείς που στοχεύουν στην προαγωγή υγείας, ενημέρωσης και φροντίδας των ασθενών και των οικογενειών τους

Το Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς»είναι στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία «Exercise is Medicine-Global», πουσυστάθηκε από τον μεγαλύτερο παγκοσμίως μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association). Στόχος του δικτύου είναι η προώθηση της σωματικής άσκησης στον γενικό πληθυσμό και η ενσωμάτωσή της στα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών/μελών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *