Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η νέα πτέρυγα του ΓΝΛ Κ. Αγοραστός: Έργο με βαθιά κοινωνική συνείδηση και ανθρώπινο χαρακτήρα

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο  και Τριανταφύλλειο». Το έργο, προϋπολογισμού 13,8 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2021-2027. Η περίληψη διακήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού απεστάλη στην Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με την προθεσμία υποβολής προσφορών να λήγει στις  10-1-2023.

«Δημοπρατούμε ένα έργο με βαθιά κοινωνική συνείδηση και ανθρώπινο χαρακτήρα. Η υγεία είναι το υπέρτατοαγαθό, χωρίς το  οποίο όλα τελούν  υπό αίρεση και αναίρεση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  « Επενδύουμε 13,8 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νέου κτιρίου  7.000 τετραγωνικών μέτρων, που  ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με 115 νέες κλίνες. Η λειτουργία του Νοσοκομείο εξορθολογίζεται και εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται η παροχή κρατικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Είναι ένα έργο που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για το σύνολο της κοινωνίας καιοδηγεί σε ένα καλύτερο  μέλλον  στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι. Αναλάβαμε εμείς, την ευθύνη απέναντι στους πολίτες, απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας. Τα δημόσια έργα στην Ελλάδα είναι μια συνεχής μάχηδυσκολιών και οι χρηματοδοτήσεις πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν στην εποχή που διανύουμε. Καταφέραμεκαι βρήκαμε χρηματοδοτικό εργαλείο, εντάξαμε το έργο στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας και προχωράμε. Ευχαριστώ όλους όσοι συνεργάστηκαν, κινητοποιήθηκαν και φτάσαμε στη δημοπράτηση του έργου».

Τεχνικά στοιχεία του έργου

Η νέα πτέρυγα (Ν2) του ΓΝΛ πρόκειται να ανεγερθεί στη νοτιοδυτική γωνία του οικοπέδου, στη γωνία Ερυθρού Σταυρού και Σβαρτς στη θέση των πέντε παλαιών κτιρίων αποθηκών και του Φαρμακείου τα οποία θα κατεδαφιστούν. Η πτέρυγα βρίσκεται σε επαφή με την υφιστάμενη κτιριακή εγκατάσταση και  είναι λειτουργικά ενιαία με αυτή, μέσω του κοινού κόμβου ανελκυστήρων Ν4.

Συγκεκριμένα η νέα πτέρυγα περιλαμβάνει:

       Υπόγειο Β΄: αποδυτήρια προσωπικού, αποθήκες, αρχεία
       Υπόγειο Α΄: επέκταση των υπαρχόντων εξωτερικών ιατρείων και ενδοσκοπήσεις
Ισόγειο: Τεχνητός Νεφρός (20 θέσεων), επέκταση Καρδιολογικής κλινικής- Μονάδα Εμφραγμάτων (8 κλινών)
Α΄ όροφος: Χειρουργική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)
Β΄ όροφος: Ορθοπεδική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)
Γ΄ όροφος: Ουρολογική Νοσηλευτική μονάδα (14 κλινών), Παιδοχειρουργική Νοσηλευτική μονάδα (13 κλινών)
Δ΄ όροφος: Εφημερεία, απολήξεις κλιμακοστασίων

Το σύνολο δόμησης όλων των επιπέδων συμπεριλαμβανομένων των υπογείων και ημιυπαίθριων Χώρων, είναι περίπου 6.860 μ2. Ο συνολικός αριθμός κλινών του κτιρίου Ν2 είναι 115. Το έργο προβλέπεται να έχει πλήρεις Η/Μ εγκαταστάσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  Περιφερειακής  Ενότητας Λάρισας της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *