Δημήτρης Παπαστεργίου : Οι ΔΕΥΑ της χώρας δεν έχουν πάρει καμία βοήθεια από το κράτος

Τον κίνδυνο να μην μπορέσουν οι ΔΕΥΑ να ανταπεξέλθουν στο κόστος του ρεύματος αν δεν ενισχυθούν, επισήμανε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Οι ΔΕΥΑ της χώρας δεν έχουν πάρει καμία βοήθεια από το κράτος. Πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και βοήθησε τους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, αυξάνοντας την επιδότηση στα 200 ευρώ/μεγαβατώρα, διότι το ψωμί είναι ένα βασικό αγαθό. Και αν το ψωμί είναι βασικό αγαθό, τότε τι να πεις για το νερό, στο οποίο η επιδότηση είναι ανύπαρκτη διότι υπήρξε κόφτης στα 35kvA σαν ισχύ ρολογιού, κι έτσι οι περισσότερες ΔΕΥΑ δεν πήραν ούτε ευρώ.

Έχοντας υπολογίσει τα χρήματα για όλη τη χρονιά, και με τον διπλασιασμό τουλάχιστον του κόστους ενέργειας, θεωρώ πως τα χρήματα που έχουν οι ΔΕΥΑ στους κωδικούς φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο το πολύ. Γι αυτό και εμείς φωνάζουμε ότι πρέπει άμεσα να βοηθηθούν οι ΔΕΥΑ με αναδρομική επιδότηση, ώστε να μπορούνε να ανταπεξέλθουνε.

Όπως λοιπόν, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Οικονομικών έδωσαν επιδότηση σε άλλους κλάδους, και με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να ενισχυθούν και οι ΔΕΥΑ της χώρας. Αλλιώς, αν οι ΔΕΥΑ δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν, θα έχουμε διακοπές νερού λόγω οφειλών στο ρεύμα.»

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *