ΔΕΥΑΤ: Εγκαταστάθηκε τηλε-έλεγχος διαρροών σε όλα τα χωριά του Δήμου Τρικκαίων

Ενα πολύ σημαντικό έργο ολοκλήρωσε η ΔΕΥΑΤ σε όλα τα χωριά του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για τον τηλε-έλεγχο, τον τηλεχειρισμό και τον έλεγχο διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης και στις 7 Δημοτικές Ενότητες που απαρτίζουν τον Δήμο Τρικκαίων.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Ακης Αναστασίου τόνισε τη σημασία της δράσης: “πλέον, μπορούμε να ελέγχουμε, να παρακολουθούμε, να έχουμε άμεσα γνώση της κατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε όλα μας τα χωριά. Ενα πολύ σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε. Οχι μόνο θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα, αλλά και να γλιτώνουμε χρήματα από τις βλάβες, διορθώνοντας το ταχύτερο δυνατό τα προβλήματα. Η ΔΕΥΑΤ έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στον κάθε τρικαλινό, είτε αυτός ζει στα Τρίκαλα είτε στα χωριά”.
Το έργο συμπεριέλαβε όλα τα χωριά για την προμήθεια, την ολοκληρωμένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος αυτοματισμού, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των αντλιοστασίων, γεωτρήσεων και δεξαμενών ύδρευσης της δημοτικής επιχείρησης.


Ουσιαστικά πρόκειται για συλλογή δεδομένων (όπως, της στάθμης στις δεξαμενές, της παροχής σε καταθλιπτικούς και τροφοδοτικούς αγωγούς κ.α.), και τη μετάδοσή τους, μέσω τηλεπικοινωνιακού συστήματος, στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου.
Οι μηχανικοί της ΔΕΥΑΤ θα λαμβάνουν, θα αξιολογούν και θα επεξεργάζονται τα δεδομένα, οπότε θα έχουν άμεση και σαφή γνώση της κατάστασης όλου του συστήματος ύδρευσης των χωριών.

Επομένως η ΔΕΥΑΤ θα μπορεί να παρεμβαίνει αμέσως μόλις εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα και να προβαίνει στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες εγκαίρως.
Ο τίτλος του έργου ήταν «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ, ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΟΣ, ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ, ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΙΑΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ», προϋπολογισμού με ΦΠΑ «1.856.788.40 €.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *