Με γνώμονες τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη δημόσια υγεία, η ΔΕΥΑΤ συνεχίζει το μεγάλο και σημαντικό έργο της αποχέτευσης στα νοτιοανατολικά της πόλης των Τρικάλων.
Πρόκειται για την «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στις συνοικίες Πάσχου και Εργοστασίου Γάλακτος του Δήμου Τρικκαίων», που εισήλθε στη δεύτερη φάση του, στα έργα επί της οδού Καρδίτσης.
Από την περασμένη εβδομάδα (28 Ιουλίου 2022) ο ανάδοχος του έργου με προϋπολογισμό 1.780.000 €(πλέον ΦΠΑ) ξεκίνησε εργασίες που θα διαρκέσουν δύο μήνες. Στο ίδιο διάστημα, θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που διαμορφώνουν διαφορετικά την κίνηση των οχημάτων στην οδό Καρδίτσης και για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.
Το έργο, πάντως, έχει ήδη ολοκληρωθεί σε έναν βαθμό στην περιοχή προς το πάρκο Αη Γιώργη και υπολείπονται κάποιες πρόσθετες εργασίες. «Είναι όμως σημαντικό», τονίζει ο πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ ΑκηςΑναστασίου, «να γνωρίζουμε πως, σε λίγο διάστημα, το δίκτυο ακαθάρτων θα είναι έτοιμο και προς χρήση για κάθε κάτοικο των συγκεκριμένων περιοχών των Τρικάλων».
Συνολικά το έργο υλοποιείται
– σε έκταση 511 στρεμμάτων: δυτικά της οδού Ριζαριού, ανατολικά του ποταμού Ληθαίου και βορείως της οδού Φουρνονησίων.
– με κατασκευή δικτύου αγωγών συνολικού μήκους 8.937 μ.
– με κατασκευή 213 φρεατίων ακαθάρτων
– με ενιαίο δίκτυο αποχέτευσης, που θα καταλήγει σε υφιστάμενο φρεάτιο της ΔΕΥΑΤ.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, θα ισχύουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
2. Η διακοπή αφορά στο τμήμα της οδού Καρδίτσηςμεταξύ της συμβολής της με την οδό Σκοπέλου έως τη συμβολή της με την οδό Μεγάλων Καλυβίων.
3. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν σε πέντε (5) φάσεις, ως εξής:
Α) 1η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με την οδό Σκοπέλου έως τη συμβολή με την οδό Κιμώλου,
Β) 2η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με την οδό Κιμώλου έως την συμβολή με τον Εσωτερικό Δακτύλιο Τρικάλων,
Γ) 3η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με του Εσωτερικού Δακτυλίου Τρικάλων έως τη συμβολή με την οδό Σίκινου,
Δ) 4η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με την οδό Σίκινου έως έμπροσθεν εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» και
Ε) 5η Φάση – Στην οδό Καρδίτσης, στο τμήμα αυτής μεταξύ έμπροσθεν εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» έως την συμβολή με την οδό Μεγάλων Καλυβίων.
Η ΔΕΥΑΤ και ο Δήμος Τρικκαίων ζητούν την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών για τις ρυθμίσεις αυτές.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων