Δεν προστατεύεις τη Δημοκρατία όταν την ακρωτηριάζεις

Η στάση του ΜέΡΑ25 απέναντι στην απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη προκύπτει από τη βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας, όχι από εφήμερους τακτικισμούς, την αρχή δηλαδή ότι την Δημοκρατία δεν μπορείς να την προστατεύσεις από εκείνους που θέλουν να την ακρωτηριάσουν, ακρωτηριάζοντάς την εσύ ο ίδιος.

Η ύπαρξη και η πιθανή είσοδος στη Βουλή ναζιστικού κόμματος αποτελεί εφιάλτη για την κοινωνία. Οι δημοκράτες έχουμε ιερή υποχρέωση να εξαφανίσουμε τέτοια κόμματα. Όχι βέβαια πέφτοντας στην παγίδα τους να τους ηρωοποιήσουμε μέσω απαγόρευσης, αλλά μέσω συνεχούς δουλειάς, ώστε η ίδια κοινωνία να τους καταψηφίσει στις κάλπες και να τους απομονώσει.

Σε μια ανιστόρητη Ευρωπαϊκή Ένωση που κάθε Αύγουστο τσουβαλιάζει τους κομμουνιστές με τους ναζί (λησμονώντας ότι χωρίς τους κομμουνιστές οι ναζί θα είχαν κερδίσει τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο), η σημερινή μέρα θέτει ερωτήματα για την επικίνδυνη συνέχεια που μπορεί να έχει η σημερινή απόφαση η οποία, μπορεί να βγάζει εκτός αυτών των εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη, αλλά, δυστυχώς, λειτουργεί ενισχυτικά για ναζιστικά κόμματα στο μέλλον. Ταυτόχρονα ανοίγει την όρεξη σε εκείνους που βλέπουν τα δικαστήρια ως εργαλείο απαγόρευσης άλλων πολιτικών τους αντιπάλων, κάτι που ήδη είδαμε με απαγόρευση δεξιών κομμάτων, ανταγωνιστικών στη Νέα Δημοκρατία, για τυπικούς λόγους.

Όσο για τον κ. Μητσοτάκη που άφησε υπονοούμενα ότι το ΜέΡΑ25 «κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά», την ώρα που εκείνος φωτογραφίζεται μπροστά στον απάνθρωπο φράχτη στον Έβρο κλείνοντας και τα δυο μάτια στην ακροδεξιά, του συνιστούμε να ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, εκεί που φύονται τα παρακλάδια της ακροδεξιάς και οι θεωρητικοί της «σοβαρής» Χρυσής Αυγής.

Όταν την πολιτική ατζέντα του κόμματός σου καθορίζουν αποφασιστικά οι κάθε λογής Πλεύρηδες, Βορίδηδες και Γεωργιάδηδες, τότε μόνο εκσυγχρονιστής φιλελεύθερος δεν μπορεί να θεωρείσαι.

ΜέΡΑ 25 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *