Δεν ξεχνάμε το έγκλημα. Δεν επιτρέπουμε τη συγκάλυψη του

Ήταν Τρίτη 28 Φεβρουαρίου πέρσι , όταν αργά το βράδυ έφτανε η είδηση για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τα Τέμπη, που θα κατέληγε στο θάνατο 57 ψυχών. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα της αμαξοστοιχίας που ξεκίνησε από την Αθήνα και δεν έφτασε ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να διεκδικούν το αυτονόητο: Να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πριν λίγες ημέρες, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε άρον-άρον την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις ευθύνες του εγκλήματος των Τεμπών, χωρίς στην πραγματικότητα να αποδίδει πουθενά καμία ευθύνη, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες των αρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης.

Μέσα σε αυτό το έτος παρακολουθούμε την κυβέρνηση να σβήνει ίχνη, να προστατεύει τους υπουργούς της, να συγκαλύπτει. Ολόκληρα βαγόνια «μυστηριωδώς» εξαφανίστηκαν, στοιχεία χάθηκαν ή αλλοιώθηκαν καθώς η περιοχή μπαζώθηκε, ο δε τότε υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής, κουνά το δάχτυλο στα θύματα και στις οικογένειές τους, καθήμενος πάνω στην βουλευτική του ασυλία.

Ένα χρόνο μετά, το σύστημα έχει επιστρατεύσει όλα του τα όπλα για να συγκαλύψει το έγκλημα. Ακούμε τον μητροπολίτη Λάρισας στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, να ψέγει τις οικογένειες, να μιλά για μικροπολιτική και να καλύπτει, στην ουσία, χωρίς αιδώ την κυβέρνηση και τον Καραμανλή, καλώντας τον κόσμο σε σιωπή!

Στα εγκλήματα δεν σιωπούμε, στα εγκλήματα κάνουμε θόρυβο και απαιτούμε δικαίωση, απόδοση ευθυνών και μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι ποτέ ξανά δεν θα συμβεί το ίδιο έγκλημα ή κάτι αντίστοιχο!!!

Δεν ξεχνάμε το έγκλημα των Τεμπών. Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων και των οικογενειών τους και αγωνιζόμαστε μαζί τους ενάντια στη συγκάλυψη.

ΜέΡΑ25 Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *