ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΞΥΝΕΙΑΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Οι μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας επισκέφθηκαν την Αθήνα στις 9 και 10 Μαρτίου 2023 για εκπαιδευτικό σκοπό. Αρχικά, ξεναγήθηκαν στο Θωρηκτό Αβέρωφέμαθαν την ιστορία του και την συμβολή του στους αγώνες του έθνους. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το ανάκτορο του Όθωνα που σήμερα στεγάζει τη Βουλή των Ελλήνων, συνέλεξαν σημαντικές πληροφορίες για το ιστορικό αυτό κτίριο και ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Μεταξύ άλλων, είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων και να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η έκθεση ιστορικών κειμηλίων, εγγράφων και έργων τέχνης για την Ελληνική Επανάσταση που φιλοξενείται εκεί.

Την επόμενη μέρα περπάτησαν στον λόφο της Ακρόπολης. Εκεί ,στην κορυφή του βράχου βρίσκεται ο Παρθενώνας, που όταν κανείς τον αντικρίζει ανατριχιάζει ολόκληρος και του δημιουργείται ένα αίσθημα δέους. Πάνω στον βράχο της ακρόπολης υπάρχουν και άλλα κτίσματα όπως το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες, που στην θέση τους όμως έχουν τοποθετηθεί πιστά αντίγραφα τους γιατί οι αυθεντικές έχουν μεταφερθεί στο μουσείο.

Η περιήγηση στην Αρχαία και στην Ρωμαϊκή Αγοράτους μετέφερε νοητά σε άλλες εποχές. Η τελευταίαεπίσκεψη ήταν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου τα εκθέματα των αρχαίων Ελλήνων και η ιστορία τους ήταντο καλύτερο μάθημα γνώσεων που θα μπορούσαν να διδαχθούν.

Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή η οποία εκπλήρωσε τους παιδαγωγικούς και διδακτικούς στόχους, την επιθυμία των μαθητών για μάθηση και ψυχαγωγία.

Η εκδρομή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική προσφορά της Τράπεζας Θεσσαλίας. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο Δ.Σ. της Τράπεζας Θεσσαλίας για την χορηγία της μεταφοράς μας στην Αθήνα και ευχόμαστε να έχουμε και στο μέλλον την ίδια κατανόηση των αιτημάτων μας.

 

Ο Διευθυντής

ΧΥΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *