Γιώργος Οικονόμου : Το ΠΑΣΟΚ μιλάει καθαρά, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τα μηνύματα στους ψηφοφόρους, οι αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 26 Αυγούστου 2022, από το βήμα της Βουλής και βλέποντας όλη την αντιπολίτευση να τον σφυροκοπά για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει με το γνωστό, αλαζονικό του ύφος: «Ευλόγως πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται ήδη, μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, τους προκύψει τελικά Τσίπρας». Ανάλογες εξυπνάδες είχαν διατυπωθεί από πλευράς στελεχών ΣΥΡΙΖΑ, σε διαφορετική όμως κατεύθυνση: «Ψηφίζεις Ανδρουλάκη, βγαίνει Μητσοτάκης», έλεγαν.

Ήταν τόσο σίγουροι και οι μεν και οι δε για τις θεωρίες τους που δεν άκουγαν ή δεν ήθελαν ακούσουν αυτό που εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο επαναλαμβάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης παντού όπου μιλάει: Εμείς λέμε λοιπόν στον ελληνικό λαό: Αν βλέπετε τη ζημιά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θυμάστε την ζημιά που έκαναν Τσίπρας – Καμμένος, εμείς δίνουμε την ευκαιρία διά της ψήφου στην παράταξη μας να μην έχετε πρωθυπουργό ούτε τον ένα ούτε τον άλλο και μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός.

Είναι εντυπωσιακή η αμηχανία των ηγεσιών ΝΔ (κυρίως) αλλά και ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Αλλά απολύτως εξηγήσιμη – για τρεις λόγους:

Πρώτον γιατί, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν περίμεναν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του εννοούν πραγματικά αυτά που λένε εδώ και μήνες. Ας το συνηθίσουν, δεν είμαστε ίδιοι.

Δεύτερον, γιατί τώρα αντιλαμβάνονται όλοι, ακόμα και η τυφλωμένη στην αλαζονεία της ηγεσία της ΝΔ, πως η αυτοδυναμία είναι πλέον άπιαστο όνειρο και η θέση του ΠΑΣΟΚ κομβική σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *