Γιώργος Αποστολάκης : Επιτακτική ανάγκη για αύξηση εισακτέων στην ΣΜΥ

Κατάθεση αναφοράς του Βουλευτή Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ Κ.Γεωργίου Αποστολάκη προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ.Νικόλαο Δένδια

για προώθηση του αιτήματος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών ως επιτακτική ανάγκη την «Αύξηση των εισακτέων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) – Κάλυψη των κενών θέσεωνΔημιουργία παροχής κινήτρων με όφελος στην τοπική οικονομία της πόλης των Τρικάλων και των γύρω περιοχών.

Στην Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ Κύριος Γεώργιος Αποστολάκης κατάθεσε την αναφορά με αριθμ. πρωτ. 36/2023 προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ.Νικόλαο Δένδια  ώστε να υπάρξει επιτακτική προτεραιότητα στην αύξηση των εισακτέωνστη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) ,στην άμεση κάλυψη των κενών θέσεων και στην δημιουργία παροχής κινήτρων με συνέπεια οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για την τοπική οικονομία της πόλης των Τρικάλων και των γύρω περιοχών, που τόσο έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα από τις πλημμύρες.

Δημιουργώντας θέσεις εργασίας και επιφέροντας επενδύσεις στην κοινωνία και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των σπουδαστών ειδικότητας τεχνικής και διοικητικής και ταυτόχρονα την αύξηση των προσλήψεων ωρομισθίων καθηγητών την μετατροπή τους σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Λίγες ημέρες πριν την Εθνική Επέτειο της 28ή Οκτωβρίου που συνεορτάζεται με την Παναγία μας Αγία Σκέπη,με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην μεγάλη πρόσφορα των Ενόπλων Δυνάμεων για την πατρίδα μας, ο Κύριος Αποστολάκης προώθησε ως επείγον το δίκαιο αίτημα  (του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών) θέλοντας να αναδείξει προβλήματα και παθογένειες που ταλανίζουν την οικογένεια των αποφοίτων ΣΜΥ, τα οποία επιδέχονται βελτίωσης με την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προς τον κύριο Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναλύοντας τους προβληματισμούς των μελών του και επισημαίνοντας  ότι η βελτίωση του ενδιαφέροντος για την ΣΜΥ θα έρθει μέσα από την επίλυση χρόνιων παθογενειών που αφορούν ζητήματα οικονομικά, βαθμολογικής εξέλιξης ,στέγασης και αναβάθμισης της παρεχόμενης ακαδημαϊκής εκπαίδευσης του Μόνιμου Υπαξιωματικού.)

Ζητήθηκε από τον κύριο Αποστολάκη η άμεση εξέταση του ζητήματος και η ενημέρωση του Σώματος με βάση τον Κανονισμό της Βουλής και επισημάνθηκαν και τα παρακάτω ως συνέπειες της υλοποίησης της παραπάνω πρότασης:

Η αύξηση των θέσεων σπουδαστών στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα και η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις σε διάφορους τομείς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, όπως:

1. Εκπαίδευση και κατάρτιση: Μια αύξηση του αριθμού των σπουδαστών στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών μπορεί να οδηγήσει σε ενίσχυση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης νέων υπαξιωματικών, προσφέροντας την ευκαιρία για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων.
2. Ενίσχυση της οικονομίας: Η αύξηση του αριθμού των σπουδαστών μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες στην πόλη, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
3. Ανάπτυξη της υποδομής: Για να φιλοξενήσει περισσότερους σπουδαστές, η πόλη μπορεί να αναπτύξει την υποδομή της, συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών εγκαταστάσεων και υποδομών ψυχαγωγίας.
4. Κοινωνική αλληλεπίδραση: Η παρουσία περισσότερων σπουδαστών μπορεί να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεπίδραση και την πολιτιστική ζωή στην πόλη.
5. Στρατηγικές συνεργασίες: Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών μπορεί να συνεργαστεί με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς για την υλοποίηση κοινών έργων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης.

Η συνεργασία μεταξύ της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και της τοπικής κοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και να συμβάλει στην ανάπτυξη των Τρικάλων.

Βουλευτής Επικρατείας, κοινοβουλευτική ομάδα «ΝΙΚΗ»

Γεώργιος Αποστολάκης

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *