Γιωργος Ζιώγας : Ας συνεργαστούμε για να βάλουμε μια σειρά στην πόλη μας

Το σκεπτικό του προγράμματος ελεγχόμενης στάθμευσης που ξεκινά τις επόμενες ημέρες σχολίασε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Γιώργος Ζιώγας :

« Πρέπει να παράξουμε κουλτούρα και να καλλιεργήσουμε μια συνείδηση, φτιάχνοντας τις θέσεις στάθμευσης των δικύκλων ώστε να μην σταθμεύουν πλέον πάνω σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια. Είχαν πολλές φορές μια ειλικρινή απορία οι δικυκλιστές, στο πού να τα παρκάρουμε, και πλέον δίνουμε τη λύση.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα λύσει και το θέμα της κατάληψης θέσεων στάθμευσης παρανόμως από τα καταστήματα. Είναι μια εικόνα που δεν αρέσει σε κανέναν. Και όμως, τη συντηρούμε όλοι μας την εικόνα αυτή, εμείς σαν δημοτική αρχή, ο δημότης που δεν παίρνει να κάνει καταγγελία, ενδεχομένως ένας δημοτικός αστυνομικός που περνάει από μπροστά και απλά δεν το βλέπει. Θα το βάλουμε σε σειρά και αυτό, γιατί όταν θα είναι η θέση μπροστά ελεγχόμενη και θα μπαίνεις στην εφαρμογή να κάνεις booking τη θέση και να την πληρώνεις, δεν θα μπορεί ο άλλος να έχει εκεί ούτε το καφάσι ούτε την καρέκλα ούτε το μηχανάκι χωρίς πινακίδα, τεχνηέντως για να κρατάει τη θέση.

Επίσης, θα έχουμε έναν κανόνα και στις ειδικές θέσεις. Μόνο στην αρχή και το τέλος κάθε οικοδομικού τετραγώνου θα μπορούν να μπαίνουν οι ειδικές θέσεις, δηλ. φορτοεκφόρτωσης, ΑΜΕΑ, και δικύκλων.»

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *