Γιορτή με τον «Τοίχο της Αλληλεγγύης» στο Κέντρο Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων

Η καταρρακτώδης βροχή το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022 δε ματαίωσε την πραγματοποίηση της όμορφης δράσης με τίτλο «Ο Τοίχος της Αλληλεγγύης », μια δράση που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων και με κεντρικό σύνθημα «Αλλάζοντας την όψη του τοίχου, αλλάζουμε την όψη του κόσμου».


Η βροχή απλώς ήταν η αιτία για να μεταφερθεί τμήμα της δράσης σε επόμενη ημερομηνία. Όμως οι μαθητές/τριες των 2ου και 9ου  Γυμνασίων Τρικάλων με μεταναστευτική και προσφυγική προέλευση (ΤμήματαΥποδοχής- ΖΕΠ), συμμετείχαν με τους/τις συμμαθητές/τριές τους σε δύο δράσεις.  Η πρώτη, μια δημιουργία μίνι γκράφιτι σε εσωτερικό χώρο, σε συνεργασία με την ομάδα Nolimitstyles Crew. Η δεύτερη, τα διαδραστικάπαιχνίδια που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την ομάδα Project ΙππόΚαμπος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς αναφέρθηκε στην ουσία της εκδήλωσης και στην προσπάθεια δημιουργίας καλύτερων συνθηκών για τα παιδιά, μια προσπάθεια που υλοποιείται και με τη συνδρομή του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων.
Για την υλοποίηση της δράσης το Κέντρο συνεργάστηκε με την Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων  Αστικού Ιστού Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *