Για τις σχολικές εκδρομές και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών

H πληθώρα περιστατικών τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ή την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών και καταλήγουν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών με όρους δικαστικούς και αστυνομικούς πρέπει να σταματήσει.

Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή μια πραγματικότητα στην οποία οι εκπαιδευτικοί συλλαμβάνονται ή τίθενται υπό κράτηση σε ρόλο εν δυνάμει υποδίκων και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια διαδικασία η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και στο επίπεδο παροχής δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφιών που αντιστοιχεί σε εγκληματικές πράξεις και συνοδεύεται πολλές φορές από την πολύωρη κράτησή τους σε αστυνομικές διευθύνσεις.

Και η αντιμετώπιση αυτή να προκύπτει ως συνέπεια της άσκησης του λειτουργήματος τους και για καταστάσεις στις οποίες ουσιαστικά υφίστανται το έλλειμμα σωστής νομοθέτησης της Πολιτείας η οποία στην πράξη επιτρέπει τη στοχοποίηση των συναδελφισσών και των συναδέλφων ενώ την ίδια ώρα υπηρεσίες της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης αντιμετωπίζουν με όρους ποινικούς τους εκπαιδευτικούς.

Ως εδώ!

Η αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο είναι επιβεβλημένη όπως και η ανάγκη διασφάλισης της νομικής προστασίας των εκπαιδευτικών.

Στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιώξουμε από κοινού με τη ΔΟΕ και σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ συναντήσεις με τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη ώστε να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα και να μην αντιμετωπίζονται με αυτό τον ακραία υποτιμητικό και προσβλητικό τρόπο οι άνθρωποι της εκπαίδευσης.

Τα όρια ξεπεράστηκαν!

Η αξιοπρέπεια του κόσμου της εκπαίδευσης να γίνει υπόθεση όλων.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *