Για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι έκθετοι γιατί με την πολιτική τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Είναι συμμέτοχοι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, όταν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό, γιατί την ώρα που το Ισραήλ ξεκληρίζει τον Παλαιστινιακό λαό, συνεχίζει τους απαράδεκτους εποικισμούς ξεριζώνοντας χιλιάδες Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους, στέλνει στη φυλακή ακόμη και μικρά παιδιά, την ίδια ώρα διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ. Χωρίς ίχνος ντροπής φτάνουν στο σημείο να πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου που γίνονται σε ελληνικό έδαφος. Φέρουν βαριές ευθύνες γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής, ήδη από το 2015, για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Στεκόμαστε στο πλευρό του και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ  – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *