Για την παγκόσμια ημέρα αρθρίτιδας


Η Ελληνική Εταιρεία
Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα, αρχικά από ιατρούς και έπειτα με τη ‘στήριξή’ τους από ασθενείς. Μέλη της ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α. είναι κυρίως άτομα που πάσχουν από Αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα, Ρευματολόγοι και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν στο συνάνθρωπό τους.Όλατα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Στόχοι της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι η ενημέρωση του ελληνικού πληθυσμού σχετικά με τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις της νόσουΗπαροχή της κατάλληλης υποστήριξης στους ρευματοπαθείς ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της ρευματοπάθειας στην καθημερινή ζωή, στην εργασία και στη ψυχαγωγία και η οργάνωση του αντιρευματικού αγώνα, σε συνεργασία με κρατικούς φορείς υγείας και μέλη της ελληνικής κοινωνίας, προάγοντας κάθε μέτρο που συμβάλλει στην ενημέρωση, στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη θεραπεία και στην αποκατάσταση των ρευματοπαθών.

Πάντα με κατανόηση και ενσυναίσθησηβρισκόμαστε δίπλα στους συνασθενής μας ,τους στηρίζουμε και παίρνουμε κι εμείς δύναμη από αυτούς να συνεχίσουμε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας που γιορτάζεται στις 12 Οκτωβρίου κάθε έτους, φέτος ο βασικός στόχος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας είναι η παροχή περισσότερων πληροφοριών και η ανάδειξη των δυσκολιών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ένα άτομο με ρευματικά νοσήματα από την περίοδο που είναι παιδί με ρευματικό νόσημα μέχρι και το τέλος της ζωής του ως ενήλικας, σε όλες τις πτυχές της ζωής, όπως στην ανάπτυξη, στην εργασία, στην φροντίδα για τους άλλους ή στο να μεγαλώνει. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε τον ρόλο των ιατρών της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των επαγγελματιών υγείας όπως των ρευματολόγων (τόσο των παιδιατρικών όσο και των ενηλίκων) αλλά και των υπόλοιπων επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με τα ρευματικά νοσήματα στη δια βίου αντιμετώπιση της νόσου.

Τα ρευματικά νοσήματα είναι από τις πιο διαδεδομένες και δαπανηρές ασθένειες που πολλές φορές προκαλούν και αναπηρία, αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις η διάγνωση καθυστερεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε μεγαλύτερες και σοβαρότερες επιπτώσης τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καθώς τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα συνοδεύονται από χρόνιο πόνο,κόπωση ,κατάθλιψη αλλά και φόβο όχι μόνο για το μέλλον αλλά και το τώρα(εργασία ,οικογένεια ,καθημερινότητα). Στη χώρα μας, τα άτομα με ρευματικά νοσήματα αγγίζουν το 20-25%, του γενικού πληθυσμού.

Προχωράμε μαζί με το σύλλογο ΕΛ.Ε.Α.ΝΑ χαμογελάμε στη ζωή.

Κανείς μόνος.

Κατερίνα Ρούστα

Ταμίας της ΕΛΕΑΝΑ

Υπεύθυνη Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *