Για ένα σχολείο πολύχρωμο,χαρούμενο,ελκυστικό! “Σπάσε τη βία, Σπάσε τη σιωπη”

Για ένα σχολείο πολύχρωμο,χαρούμενο,ελκυστικό!
“Σπάσε τη βία,
Σπάσε τη σιωπη”
ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου από μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σήμερα Πέμπτη 6 Μαρτίου 2024.


Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ,η οποία όμως μετατράπηκε σε Ημέρα ΦΙΛΙΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ,ΑΠΟΔΟΧΗΣ !
Μέσα από δράσεις,υλοποίηση προγραμμάτων καλλιεργούνται στάσεις και δεξιότητες στοχεύοντας στην ΠΡΟΛΗΨΗ ,με την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.
Το σύγχρονο σχολείο σήμερα δίνει έμφαση στη διαμόρφωση ενός υγιούς συναισθηματικού κλίματος σ’ενα πλαίσιο επικοινωνίας,ενσυναίσθησης,φροντίδας!


Πίσω από ένα παιδί με προβλήματα συμπεριφοράς κρύβεται ένα παιδί που υποφέρει, που είναι σε συναισθηματική και διαπροσωπική σύγχυση/ακραία ένταση (ακόμη και οι θύτες εκφοβισμού). Ένα παιδί που δεν ξέρει ή δεν μπορεί να βρει τρόπους να κοινοποιήσει αυτά τα συναισθήματα, να κερδίσει την αναγνώριση των άλλων και μια θέση στο σχολείο, παρά τη συχνά φαινομενική άρνηση ή επιθετικότητα, που αποτελούν και μηχανισμούς άμυνας για τα καταθλιπτικά συναισθήματα ή τις αδύναμες πλευρές του εαυτού.
Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι επαγγελματίες πρόληψης έρχονται διαρκώς αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις. Δεδομένου ότι οι επιπτώσεις του εκφοβισμού μπορούν να είναι καταστροφικές, όχι μόνον βραχυπρόθεσμα στην εφηβεία αλλά και μακροπρόθεσμα στη ζωή των θυμάτων μετά την ενηλικίωση, είναι σημαντικό να μην επαναπαυόμαστε και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου και κυρίως την πρόληψη!
Τα παιδιά του 33ου Δ. Σχολείου συμμετείχαν στη δράση με την κατάλληλη προετοιμασία!!Έφτιαξαν μάσκες αποτυπώνοντας διάφορα συναισθήματα,φούσκωσαν μπαλόνια γράφοντας λέξεις που δίνουν μηνύματα ενότητας και συνεργασίας ,έγραψαν συνθήματα ,έφτιαξαν αφίσες ,έπαιξαν παιχνίδια ρόλων και όλα μαζί στις 11:00π.μ έσπασαν τα μπαλόνια φωνάζοντας συμβολικά συνθήματα !
Μπράβο στα παιδιά,τις/τους εκπαιδευτικούς και συγχαρητήρια στη ΔΙ.Π.Ε Τρικάλων σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων για τη Σχολική Διαμεσολάβηση .
Από τη Δ/νση του σχολείου

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *